Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2021-11-19

Cosplay -Workshop tillsammans med Malin Ivarsson

em man och tre kvinnor i närbild

Stefan, Marie, Malin, Karolina

Under två onsdagar har gruppen "Kulturupplevelse" på dagligverksamhet fått vara med att skapa Cosplaykostymer tillsammans med Kulturfrämjandet och Malin Ivarsson som blev svensk mästare i Coslay år 2018.

Två kvinnor kring ett bord

Charlotte och Emma gör en medeltida krona

Karolina Witt är projektledare för Kulturfrämjandet som ligger under Studiefrämjandet som har fått projektstöd från Allmäna Arvsfonden. Syftet är att de ska starta upp en Kulturförening för målgruppen med bl.a Coslpay. Cosplay är en förkortning på Costume Play. Att utöva cosplay innebär att man vill göra sig lik en karaktär från spel, film eller en seriefigur eller från något annat sammanhang. Man använder sig av hjälp av, kläder, smink och föremål. Gänget på FUB var väldigt flitiga och skapade kostymer och huvudbonader med hjälp av materialet foam och tyg som de tillverkade och sydde själva. Visst blev deras kostymer fina?

Kvinna poserar som prinssessa

Prinsessan Caroline

Man vid öppnaspisen

Riddaren

kvinna i medeltida dräkt

Medeltida drottning

man visar fram sin cosplaydräkt

Robin Hood

Om författaren

Jag som bloggar heter Marie Sandberg och är aktivitetssamordnare. Du når mig på e-post: inspirationslotsen@varberg.se.

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen