Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2021-05-07

Cykling utan ålder.

Cykla utan ålder

Snart är det möjligt för de som bor på SÄBO i Varberg att få åka med på en härlig cykeltur tillsammans med Röda korsets frivilliga cykelpiloter.

Röda korset har startat ett samarbetsprojekt tillsammans med socialförvaltningen, Cykling utan ålder som är ett ideellt projekt där frivilliga cykelpiloter tillsammans med stadens äldreboenden ser till att äldre kommer ut på cykelturer och får möjlighet att känna vinden i håret. Med anpassade lastcyklar upplever vi tillsammans staden, besöker parker och njuter av utsikten längs kusten. Idén kommer från den danska cykelkulturen där ingen oavsett ålder ska gå miste om friheten som cykeln erbjuder. Östergårdens SÄBO blir de som först kommer att få delta projektet.

Röda korset i Varberg håller i utbildning för frivilliga cykelpiloter/förare. Är du en av dem som vill bli en frivillig cykelpilot på din fritid? Kontaktar du, Berit Aronsson på Röda korset via mejl, bialitt.aronsson@gmail.com för mer information.

Premiärturen med denna speciella cykel kommer vi självklart att läggas ut här i vår blogg.

Önskar er en fin helg!

Marie på Inspirationslotsen.

Om författaren

Jag som bloggar heter Marie Sandberg och är aktivitetssamordnare. Du når mig på e-post: inspirationslotsen@varberg.se.

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen