varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Först, sist eller ensambarn!

Hej igen!

Vecka 40 är "Anhörigveckan". Ingela och jag har i samarbete med anhörigsamordnarna i kommunen planerat en föreläsning på Folkets Hus onsdagen den 1 oktober. Vi hade bjudit in Lennart Björklund, som är socionom, diakon och legitimerad psykoterapeut! Lennart berättade på ett lättsamt sätt hur din placering i syskonskaran påverkar ditt liv både som barn men även i vuxen ålder. Han menar att det kan påverka i ditt val av yrke, val av partner och hur man kan klarar av olika skeden i ens liv. Föreläsningen lockade över 200 besökare som lyssnade uppmärksamt och ställde frågor till föreläsaren.
Det blev en trevlig kväll med mycket skratt men även en hel del eftertankar om min egen placering i syskonskaran. Jag är lillasyster och enligt Lennart, som hänvisar till den forskning som finns, har jag en förmåga att sätta mig upp emot aktoriteter, gör av med för mycket pengar, men är oftast glad och positiv och ska kunna läsa text upp och ner. 80 % av alla fallskärmshoppare småsyskon! 
Ja, ja detta tål att tänkas på, är faktiskt ganska höjdrädd!!!

Må väl
Kerstin


Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen