varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Full fart...

Då var det fredag igen…
Denna vecka har varit ganska händelserik! I måndags var det dags för den sista planeringsträffen inför Kultur för äldre dagen den 14 november. Vi träffades i Kulturhuset i Halmstad där vi ska ha konferensen. Ett jättestort gammalt hus med många rum, skrymslen och vrår, lite slitet men ganska mysigt!  Det ska bli väldigt spännande att konferensen är på ett nytt ställe i år. Folkets Hus i Varberg har ju arrangerat det under sex års tid. I år är det över 180 personer som har anmält sig, fantastiskt! Det stora intresset tyder säkert på att vi lite överallt i verksamheterna förstår kulturens betydelse i äldreomsorgen och att den har kommit dit för att stanna! Vi vet ju också hur viktigt det är för äldreomsorgspersonalen att få dessa inspirationskickar för att sedan på hemmaplan kunna förverkliga idéerna.

I veckan har vi haft två studiebesök av anhöriggrupper där det ingår en information om det stöd vi kan ge de anhöriga som vårdar närstående i hemmet. Några passade på att låna med sig lite material! Trevligt!

Personal från Ekekullens äldreboende i Rolfstorp kom och hämtade lite material till julpyssel i onsdags eftermiddag samtidigt som den nyanställda bovärden Liselott kom på studiebesök för att få lite koll på vad Inspirationslotsen är för en verksamhet. Ingela och jag har även hunnit med var sitt utvecklingssamtal med vår chef och nu snurrar det med PDCA hjulet igen! Ständiga förbättringar!

Nu mörknar det snabbt så nu får jag cykla hem… Glad halloween afton på er alla!

Kerstin

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen