Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2019-04-17

Glad Påsk

 

Hej

Nu står påsken för dörren, en långhelg som är efterlängtad efter den mörka, kalla och fuktiga vintern.
Inför påsken är det en del förberedelser med påskkärringar, kycklingar, måla ägg och ta in det härliga påskriset som dekoreras med pyssel av olika slag. Här på lotsen har en hel del personal från både äldreomsorgen, LSS och arbetscentrum varit här och hämtat material för att sedan tillsammans med de äldre förfärdiga lite påskprydnader.
Förr i tiden firade man ju påskhelgen lite annorlunda än vad vi gör idag. Det var ju mer knutet till religiösa traditioner och det är ju spännande att prata och delge varandra minnen om hur man på olika sätt firade påsken förr. Många har ju också med sig traditioner från andra länder och det är ju också spännande att höra.
Idag firar vi påsken med påskeld, barnen klär ut sig till påskkärringar och tigger godis, vi äter ju mycket ägg och bara njuter av att våren och värmen kommer.

Glad Påsk på er alla
Kerstin

Glad Påsk

Om författaren

Jag som bloggar heter Kerstin Birgersson och är aktivitetssamordnare. Du når mig på e-post: kerstin.birgersson@varberg.se.

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen