varningsikon

2020-08-07 09.09

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Glad Påsk

Hej

Nu är Påsken här!

Påsken är den äldsta och största kristna högtiden och den firas till åminnelse av Jesu uppståndelse.
I dag är det skärtorsdag och har vi tur kan man få en skymt av häxorna som under dagen flyger till Blåkulla! På Långfredagen skulle man förr i tiden bära svarta kläder och hålla sorg, till minne av Jesu korsfästelse.
Det var faktiskt förbjudet att hålla teater, dans eller visa biofilmer denna dag ända fram till 1973 då förbudet hävdes.
På påskafton tändes eldar för att hålla häxorna på avstånd och även påsksmällarna har sitt ursprung i att skrämma påskkärringarna. Det känns ju betryggande för jag tänkte själv att gå ner till Rantzauklippan på lördag och titta på påskelden.

Under påsken äter vi ju väldigt mycket ägg. Koka äggen tillsammans med lökskal så blir de härligt gula i färgen. Lägg i en bit färsk rödbeta så blir äggen lätt rosa. Snöra runt ett blad innan kokning så blir äggen randiga. Måla äggen med tusch eller vattenfärger.

Dela och diskutera era påsktraditioner med varandra och försök lösa gåtan:
Vem var först, Hönan eller Ägget?

Ingela och jag önskar er alla en Jättego och glad påsk!

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen