varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Härliga möten

Nu i oktober och november har Kerstin och jag tillfälle att träffa er frivilliga på möten som vi bjudit in till. Det är härligt höra er berätta om er verksamhet, ni har engagemang och ni ska veta att ni har stor betydelse för era deltagare. Vi informerar om satsningen på Kultur för äldre.

Ett av våra mål är att skapa och känna delaktighet, ett sätt att göra detta på är att bjuda in aktörer i närområdet för att berätta om sin verksamhet. Det kan vara biblioteket, vårdcentralen, Räddningstjänst Väst eller en förening som verkar i ert område. Fråga deltagarna på mötesplatsen vilka de vill ska komma och berätta. Kanske vill de veta när bussarna går och om man behöver byta buss när man ska till ett visst ställe, tänkte på detta eftersom jag läste i tidningen att busslinjerna görs om snart.

Idag var jag i Veddige och träffade frivilliga. Mötet var på biblioteket och Kerstin som är bibliotekarie där berättade om deras verksamhet med ”boken kommer”,” e-böcker”, ”daisy” mm. Vi träffade också Nova som är läs-och vårdhund. Nova tillsammans med sin matte Karin är på biblioteket två gånger i veckan och elever från Vidhögeskolan kommer och läser för Nova. Spännande och roligt.

läshund

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen