varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Höstrusk

Hej igen!

Nu börjar den riktiga höstkänslan att infinna sig, det blåser, regnar och de nerfallna färgsprakande löven virvlar runt med ett härligt rasslande ljud! När det inte regnar är det härligt att gå ut och fylla lungorna med den höga klara höstluften och ”sparka kling i löven”!

Här kommer ett litet tips, plocka in lite nerfallna lönnlöv och gör dekorativa lönnrosor av dem. Ingela har gjort ett jättefint lönnros-arrangemang hit till lokalen. Dom är väldigt enkla att göra! Ta ett löv och lägg det med ”rätan” nedåt och vik in flikarna på lövet och rulla något varv, rulla in ytterligare två löv och knyt sedan runt de tre skaften med en tråd. Riktigt höstligt vackert!

I dag har sex aktivitetsombud från särskilda boendet Videbo i Veddige varit här hos oss i Inspirationslokalen för att pröva på lite olika tekniker. De började med att göra lönnrosor och melittafilter-rosor, som de sedan kan göra ”hemma” på boendet. Efter fikat gick vi igenom vad man kan göra och hur man kan använda I-paden i verksamheten. Lite tips på användbara appar och lite allmän information. Gruppen hade bokat in det här mötet i sina scheman redan i somras och vi hade en jättetrevlig eftermiddag. Vore jättekul om fler aktivitetsombud planerar in att komma hit för att få lite inspiration i vardagen! Bara hör av er.

Då var det dags att gå hem, Ingela och jag vill bara ge ett lite råd:

”Håll i hatten”

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen