varningsikon

2020-08-10 07.20

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-12-13

Konstworkshop

Hej
En fredag i slutet av november fick ett tjugotal äldre som bor på Östergårdens äldrecenter möjlighet att tillsammans med konstnären Ana Carolina Fleming få utlopp för sin kreativitet!
Utifrån Elsa Lillieroth-Dagås gobeläng ”Sländan och Håkesgård” 1986, inspirerades deltagarna till eget skapande genom kollage och kritor.
Aktiviteten är ett resultat av samarbetet mellan Socialförvaltningen och Kultur och fritidsförvaltningen inom ramen för ”Kultur för äldre! ”Om inte de äldre kan ta sig till kulturen ska kulturen komma till dem”!
Utifrån denna målsättning har konstpedagog på Varbergs konsthall Jenny Forsgren och jag under året diskuterat olika möjligheter att kunna erbjuda äldre kulturupplevelser i hem-/närmiljön. Denna konstworkshop var ett första försök och aktiviteten visade sig vara mycket uppskattad båda av de äldre som deltog och de anställda som var behjälpliga under dagen.
Flera särskilda boende i kommunen har uttryckt intresse för konstworkshop och förhoppningsvis kommer flera tillfällen att erbjudas under året som kommer.
Konstverken finns att beskåda på Evenemangsplatsen på andra våningen på Komedianten. Nedan ser du gobelängen och några av konstverken.
Kerstin

Om författarna

Vi som bloggar heter Ingela Nilsson och är frivilligsamordnare och
kerstin Birgersson som är aktivitetssamordnare. Du når oss på e-post: ingela.nilsson@varberg.se och kerstin.birgersson@varberg.se.

Porträttbild på Mattias Skoog

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen