Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2021-01-20

Kramens dag och snögubben Hans

Vi längtar efter spontana kramar och lite snö. I detta inlägg tipsar vi om alternativa kramar och hur man gör en hållbar snögubbe.

Snögubben Hans

Tips på kramar.

Idag 21 januari är det kramens dag och det måste vi ändå få fira. Spontana kramar kan man inte få nog av men nu får vi vänta hålla ut ett tag till. Under tiden kan vi faktiskt kramas via skype eller annan digital plattform. Vill man kramas på avstånd får man använda sig av sitt kroppsspråk, gester och krama sig själv. Ta en selfie och smsa bilden till någon du inte träffar så ofta, då blir hen säkert glad.

Hans en Snögubbe med lite längre hållbarhet.

Vår medarbetare, Lotta Olsson delar med sig denna bild på snögubben Hans, som är skapad på Ploggatans gruppbostad, tillsamanns med kunder och kollegor. Visst blir man glad?

Vill man ha en snögubbe med längre hållbarhet så går det bra att tillverka den av papiermaché och hönsnät och man väljer själv vilken storlek som passar.

Material som du behöver till Hans

-Hönsnät, -tidningspapper, -tapetklister, -trä-och hobbylim, björkris till kvast, ståltråd, två st trälister ca. 50 cm beroende på vilken storlek man väljer (som snögubben står på).

En st tom hushållsrulle som du formar till en morot och målar med orange färg, vit akryl färg till kroppen, svart färg till ögon, mun och knappar. Hatt och halsduk, är tagen från egen gardrob.

Så här gör du:

1. Börja med att blanda tapetklister (se på förpackningen) i en hink.

2. Riv eller klipp tidningspapper i lagom stora bitar ca. 5 x 8 cm.

3. Forma hönsnätet till en snögubbe i den storlek du önskar.

4. Fäst din färdigformade stomme på två träsliter eller använd ett par gamla barnskidor. Fäst med ståltråd.

5. Nu kan börja med att doppa dina remsor av tidningpapper i tapetklistret som du sedan täcker stommen med, minst två lager. Låt torka ett dygn.

6. Måla nu Hans med vit akrylfärg, låt torka och måla sedan dit ögon, knappar och klistra fast näsan, stick i björkriset i nedre delen av kroppen. Klä er färdiga snögubbe med en fin hatt och halsduk.

Lycka till!!
Om författaren

Jag som bloggar heter Marie Sandberg och är aktivitetssamordnare. Du når mig på e-post: inspirationslotsen@varberg.se.

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen