Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2019-10-09

Kultur för äldre

SeniorVBG

Hej
Nu har höstens arbete kommit igång på allvar. Förra veckan var det uppstart i REKO-gruppen, regional och kommunal arbetsgrupp som består av representanter från samtliga halländska kommuner samt Hallands Bildningsförbund. Uppdraget i den gruppen ”Kultur för äldre” består bl.a. i att hantera de regionala subventionerna tillika de kommunala medlen som tillsammans skapar möjligheten att boka lokala och professionella artister till verksamhet där äldre bor eller andra mötesplatser för äldre i kommunen. Alltså väldigt trevliga arbetsuppgifter som skapar mycket glädje och gemenskap för våra äldre kommuninnevånare.

Den 1 oktober som är FN:s internationella äldredag, fanns vi också med på Kulturhuset Komedianten och informerade om vårt arbete inom ”Kultur för äldre”. Ca 500 personer hade under dagen besökt eventet och i vi fick möjligheten att svara på många frågor om hur äldre människor kan ta del av kulturen som erbjuds.

På bilden ser du stödpedagog Marie Sandberg och mig i vår lilla ”monter”.

Efter kyla kommer värme och det stämmer bra just nu, igår fick jag skrapa is på vindrutan men i dag är det en ljummen solig och vacker höstdag som inbjuder till en härlig promenad i parken eller skogen. Varför inte plocka med in några vackra höstfärgade grenar som får pryda köksbordet!

Hösthälsning

Kerstin

Om författaren

Jag som bloggar heter Kerstin Birgersson och är aktivitetssamordnare. Du når mig på e-post: kerstin.birgersson@varberg.se.

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen