varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Nätverksträff

Hej alla bloggläsare!

Nu har det gått en hel vecka igen och visst märker man redan nu att dagarna blir lite kortare! Nu på söndag är det ju slut på sommartiden och då är det dags att ställa tillbaka klockan en timma!
Tack alla ni 35 som kom till nätverksträffen i onsdags och gjorde den till en jättetrevlig och givande eftermiddag som startade med att Annika och Jeanette från Löftagårdens äldreboende visade ett bildspel och berättade om hur de arbetar med det sociala innehållet. Dom tog upp flera exempel från sin verksamhet och tryckte mycket på vikten av att ta vara på vardagsaktiviteterna. Se möjligheterna istället för hinder, bara gör aktiviteten och dyker det upp problem tar man tag i det då. Viktigt är också att personalen är samspelt. De hade uppdelade turer som angav vilka arbetsuppgifter som ingick i de olika turerna vilket gör tydlighet i ansvarsuppdelningen. Jag tyckte att det var en mycket bra föreläsning och det framgick också i era utvärderingar att även ni upplevde det positivt.

Efter kaffet var det grupparbete i att använda ett förslag till planeringsmall som hjälp i att planera aktiviteter. Det var intressant att lyssna in hur ni i era grupper planerade bingo, melodikrysset, poängpromenad, lättgympa och även en kalkonmiddag!

Vi ska revidera blanketten och sedan skickar vi ut den till er som hjälp i er fortsatta planering av aktiviteter.

Vi hade också med oss lite tips på jul-pyssel och några grupper beställde jul-lådor till sin verksamhet.

Nu är det helg igen så ha det bra

Lotta, Ingela och Kerstin

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen