Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-03-27

Rörelseglädje i vardagen

Ingress

Hej

Torsdagen den 23/3 var det dags för vårens Nätverksträff för
hälsoledare, aktivitetsombud-/samordnare på särskilda boende i Varberg. Tillsammans med de 29 som deltog fick vi en både lärorik och rolig eftermiddag!
Sjukgymnast Sara Winsa berättade om hur viktigt det är att röra sig varje dag och vad som händer i kroppen vid inaktivitet. Sara gav också bra tips på hur man med enkla medel kan baka in ”rörelseglädjen” genom spel och ”lek” i vardagsarbetet!
Gruppen delades sedan upp för att testa på att spela innebandy, ballongspelet och pröva det nya gympabandet (ca.15 minuter), som nu finns för beställning. Vi testade även fallskärmen som kräver samarbetsförmåga hos alla som är med.
Vi var mycket nöjda med dagen och det var även deltagarna som i utvärderingen gav dagens upplevelser medelpoäng 9,1 av 10 möjliga!

Ett stort tack till er alla!
Ingela, Malin och KerstinOm författarna

Kerstin Birgersson och Malin Lenestad arbetar som aktivtetssamordnare och Ingela Nilsson är frivilligsamordnare i Varbergs kommun. Deras ambitionen är att de ska skriva inlägg varje vecka. Vill du komma i kontakt med Kerstin, Malin eller Ingela kan du skicka e-post till: kerstin.birgersson@varberg.se, malin.lenestad@varberg.se eller ingela.nilsson@varberg.se


Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen