varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Seniormässa

Hej

Igår torsdagen den 26 februari var det dags för årets Seniormässa.

Sex av våra frivilliga, Ingela och jag ansvarade för frivilligverksamhetens monter.

Vi hade inriktat oss på våren, värme och ljus. Ingela hade med sig lite plantor, blommande forsythiagrenar och blåbärsris. Vi köpte några krukor med blommande påskliljelökar för att tjuvstarta lite med våren.
Vi visade praktiskt på hur man gör små odlingskrukor av tidningspapper som fylls med jord och sedan sås frön i. Just den aktiviteten upplevde vi var den som mest intresserade mässdeltagarna. Folk stannade upp och frågade vad vi gjorde och tyckte det var en smart grej.
Ni som är aktivitetsombud på särskilda boende som var med på förra vårens nätverksträff kanske kommer ihåg att vi hade med oss och visade denna teknik!
Jag hade tagit med mig mina små balkongmöbler hemifrån för att de tillsammans med grönskan skulle skapa en känsla av uteplats i montern och jag tror vi lyckade ganska bra med det för att det var många som kom och sa att det var så mysigt och hemtrevligt i vår monter!

Det känns jättekul!

Vår monter blev verkligen en mötesplats för många mässdeltagare och flera av våra frivilliga som inte stod i montern kom och pratade och vi trivdes tillsammans.

Tack alla ni frivilliga för att ni finns och för att ni ställer upp med er tid och engagemang som denna gång bidrog till att årets Seniormässa blir en dag att minnas!

Ingela och Kerstin

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen