Sök

2022-07-18

Stavbäckaskräddaren, där de flesta sjunger med.

Skådespelare spelar teater

Bo Liljedahl och Henrik Murdock

Avdelningarna på Träslövsvägen 23 A-K har i helgen haft besök av en musikteater med Bo Liljedal och Henrik Murdock som återberättar den kända historien från Ätran, då en skräddare från Stavbäck anklagdes för att ha mördat sin gesäll, hu vad hemskt tänkte jag, vad har jag bokat?

Skådespelare

Länsman kommer och utreder fallet om "Stavbäckaskräddaren"

Trots det grymma innehållet i den historiska händelsen om "Stavbäckaskräddaren" satt publiken tyst och förväntansfulla ute i Träslövsvägens fina soliga trädgård och inväntade föreställningen. Rebecca Johansson en erfaren medarbetare tillsammans med sitt team såg verkligen till att deras boenden kunde samlas och var välkomna.

En äldre kvinna tittade på mig samtidigt som hon pekade på en tom stol och sa med ett leende,

- Vill du sitta brevid mig? Klart att jag satte mig brevid henne. Bo och Henrik gick runt i sina teaterkostymer och delade ut program. - Äntligen ska vi få se på teater, sa damen och tittade på mig med sina pigga ögon.

Bo tog fram sitt fina vita dragspel som glitrade i solen och började spela "Stavbäckaskräddaren" som de flesta känner igen från "Vi på saltkråkan", då Tjorven och Stina sjöng om den halländske händelsen som därefter blev känd över hela Sverige. De flest trallade med i låtarna även glada skratt hörde jag från publiken. Bo och Henrik varvade den den rysliga musikteatern med sång, musik, komik och även lite romantik.

Angeliqa en anhörig satt också med i publiken och hon tyckte det var trevligt att hon och hennes man Carlos kunde få göra något tillsammans.

Två från publiken, Angeliqa och Carlos

Om författaren

Jag som bloggar heter Marie Sandberg och är aktivitetssamordnare. Du når mig på e-post: inspirationslotsen@varberg.se.

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen