varningsikon

2020-04-07

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2018-04-06

"Strålande tider"

Hej
Onsdagen den 4 april var det premiär för musikteatern "Strålande tider". Många av hyresgästerna på särskilda boendet på Träslövsvägen 23 kom för att uppleva detta musikaliska äventyr med artisterna Alexandra och Henrik Murdock.  Med hjälp av sång, musik och Varbergsbilder från förr, tog de med oss alla i publiken på en lättsam tillbakablick hur det var i skolans värld och hur elektricitetens inträde i samhället gjorde bla. hushållsarbetet mer lättarbetat. Atisterna varvade teaterns tema med dialog med publiken som kunde berätta om sina minnen.  Musikteatern var mycket uppskattad av publiken och den ska nu turnera runt till övriga särskilda boende för äldre, och dagverksamheter i kommunen, så det blir sammanlagt 12 spelningar. 
Denna kultursatsning är en del av "Kultur för äldre" som är riktad till de biståndsbedömda verksamheterna där Regionen och kommunen gemensamt står för kostnaden. 
Ha en skön vårhelg
Ingela och Kerstin

 

Musikteater på Östergården

Om författarna

Vi som bloggar heter Ingela Nilsson och är frivilligsamordnare och
kerstin Birgersson som är aktivitetssamordnare. Du når oss på e-post: ingela.nilsson@varberg.se och kerstin.birgersson@varberg.se.

Porträttbild på Mattias Skoog

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen