varningsikon

2020-08-10 07.20

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-11-20

Teater Radiominnen i Kungsäter

Torsdagen den 16 november fylldes gymnastiksalen i Kung Karls skola i Kungsäter med förväntansfulla pensionärer. Det var dags för musik och berättarföreställning ”Radiominnen”, en tillbakablick från en tid när tekniken inte hade kommit så långt som nu. På den tiden lyssnade alla i Sverige på radion! Publiken fick bl.a. lyssna till ”Barnens brevlåda” med Sigge Fürst, ”Karusellen” med Lennart Hyland och det spännande referatet från 1959 när Ingemar Johansson blev världsmästare i boxning! Radiolyssnandet vävs ihop med aktuella händelser och sång.
Även skolbarnen fick vara med och titta på föreställningen, de har ju inga gamla minnen från den här tiden men förhoppningsvis tyckte de ändå att det var roligt att se den och få lite inblick i hur det var när deras mor-farföräldrar var unga! 

Om författarna

Kerstin Birgersson arbetar som aktivtetssamordnare och Ingela Nilsson är frivilligsamordnare i Varbergs kommun. Deras ambitionen är att de ska skriva inlägg varje vecka. Vill du komma i kontakt med Kerstin, Malin eller Ingela kan du skicka e-post till: kerstin.birgersson@varberg.se eller ingela.nilsson@varberg.se.

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen