varningsikon

2020-08-10 07.20

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2019-05-15

Träff med hälsoledarna

Hej

I tisdags var det återigen dag för en träff med hälsoledarna inom särskilda boende för äldre. Det är metodutvecklare Malin Lenestad som bjuder in och denna gång träffades vi på Kungsängen i Kungsäter som ligger i den norra delen av kommunen. Först besökte vi Ängslyckan som är ett demensboende där vi fick testa på ”Det magiska bordet” Tovertafel. Det är ett interaktivt ljusspel som engagerar till rörelse. När man nuddar bordet med händerna sker olika saker, fiskar simmar runt, blommor slår ut, stjärnor exploderar m.m. Denna teknik kommer från Holland och är nu på stor frammarsch även här i Sverige.
Sedan var det information och diskussion i gruppen och jag fick också möjlighet att informera om vad som händer på Inspirationslotsen. En lärorik och trevlig eftermiddag.

Kerstin

Tovertafel

Om författaren

Jag som bloggar heter Kerstin Birgersson och är aktivitetssamordnare. Du når mig på e-post: kerstin.birgersson@varberg.se.

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen