Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Vååååååår!

Hej

Tog kameran med mig och gick en liten runda i närområdet och kunde njuta av en massa vackra blommor, rhododendron, magnolia och vem kan undvika att känna doften av och njuta av de vackra syrenerna som nu står i full blom. Nu är det verkligen underbart utomhus! Gå ut och njut av våren och plocka in de härliga blommorna och sätt i vas och njut!

Sitter och läser lite i boken ”Ju mer vi är tillsammans” och läser lite om månaden maj och helgdagarna Kristi Himmelfärdsdag, Pingst, som var nu i helgen, kallas för Hänryckningens tid och firas för att den helige Ande nu uppfyllde Jesu lärjungar för första gången. Pingsten var förr en helg då man konfirmerades eller då många gifte sig.

Nästa söndag, sista söndagen i maj, är det MORS DAG. Jag läser att Sverige var ett av de första länderna i Europa som började fira Mors dag efter initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg. Ta gärna upp frågan hur man brukade fira Mors dag förr i tiden.

I boken finns också Tema Alice Tegnér och varför inte passa på att sjunga några av alla hennes fina och kända sånger tillsammans!

Ett annat tema är FISKAR. Det är också ett intressant diskussionsämne. Vem har inte varit och fiskat någon gång i sitt liv? Här finns tips på att smaka exempelvis olika rökta fiskar, ättiksströmming och sill.

Avslutar med lite humor: Kan du säga två elektriska fiskar? (strömming och kabeljo)
Liknelser: Hal som en……(ål)
Pigg som en ………….(mört)
Glad som en ……………(lax)
Själv trivs jag som……………(fisken i vattnet) just nu!                Simma lugnt/Kerstin

Bildcollage med Syrén, Magnolia och Rhododendron

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen