varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2019-03-28

Vårtecken

Hej

Här på Inspirationslotsen använder vi oss av Sabina Henriksson fantastiska bok
”Ju mer vi är tillsammans”

Boken är uppbyggd i olika teman fördelade under året, där varje månad bjuder på aktiveringstips av olika slag och som oftast är knutna till årstiderna och deras växlingar. Det är alltid lika spännande att ta del av bokens alla sinnesstimulerande tips och idéer som väcker tankar och minnen från livet.
Nu när våren är i antågande är det ju alltid intressant att samtala om vilka vårtecken man sett och hört. Snödroppar, krokus och tussilago har slagit ut och jag hörde någon i veckan som även hade "krafsat fram" blåsippor…

Om några veckor är det påsk och just nu finns en hel del material till påskpyssel som ni kan hämta och knåpa ihop tillsammans och piffa till det lite i vardagen inför vår och påsk.
Ni som har saknat Spinladder så kan jag meddela att den nu åter finns för utlåning. Den behövde limmas och skruvas ihop i princip överallt, men nu är den som ny igen!

Glöm inte att ändra till sommartid på ”Midfastosöndagen”

Njut av våren / KerstinPåskpyssel

Spinladder

Om författaren

Jag som bloggar heter Kerstin Birgersson och är aktivitetssamordnare. Du når mig på e-post: kerstin.birgersson@varberg.se.

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen