Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2018-10-03

Seniorer i centrum

Hej

I måndags den 1 oktober, som är FN:s internationella dag för äldre, var det dags för det årliga eventet Senior VBG i kulturhuset Komediantens lokaler.
Tidigare år har eventet kallats för Peppar, peppar…men trots namnbyte handlar det fortfarande om ett förebyggande fokus om hälsa och trygghet i vardagen för äldre. Under dagen blev det många tillfällen till information och samtal med utställarna såsom Kultur för äldre, Aktiv senior, Anhörigstöd, Hustomte, Bovärdar för trygghetsboende, Varberg växer, Polisen, Brandskydd i hemmet, Trygghetslarm, Region Halland, Akvarellmålning, Seniorsurf m.m.
Årets tema var Möten och gemenskap-viktigt för ditt välmående!
Eventet som var öppet mellan 10.00 – 15.00 var mycket välbesökt och de flesta passade också på att njuta av de två kulturprogram ”Kultur för äldre” som erbjöds i Lilla teatern. ”Vi älskar Hasse å Tage” med Pelle Jageby och Lasse Sörbom samt en humoristisk och musikalisk tidsresa med Henrik och Alexandra Murdock i ”Strålande tider”

Tack till er alla som på olika sätt under dagen skapade gemenskapen!

Kerstin
Senior VBG Komedianten

Om författaren

Jag som bloggar heter Kerstin Birgersson och är aktivitetssamordnare. Du når mig på e-post: kerstin.birgersson@varberg.se.

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen