Sök

Idag den 4:e oktober är det kanelbullens dag!

Kanelbullens dag instiftades efter en idé av Hembakningsrådet 1999, då Hembakningsrådet fyllde 40 år. Detta för att fira jubileet på ett roligt sätt med syfte att skapa en årlig tradition och öka intresset för hembakning.

Kanelbullar

Kanelbullar

Hösten är en tid på året när vi bakar mycket och att just kanelbullen blev symbol för hembakning berodde på att de flesta som fick frågan om vilket bakverk de förknippar med hembakning, svarade kanelbulle. Kanelbullen står för mer än bara en god bulle, den står också för omtänksamhet och omsorg.

Finns det något som är mer inbjudande och hemtrevligt än ett hem som doftar nybakade kanelbullar?

Varför det blev just den 4:e oktober var för att dagen inte skulle konkurrera med andra mattraditioner såsom kräftor och surströmming.

I slutet av 1800-talet sjönk priset på vetemjöl och socker och många av våra samtida bakverk skapades då. Kanelbullen slog dock igenom först på 1920-talet då första världskrigets ransonering upphörde och det blev en riktig sötsaksfest.

Varför inte passar på att baka kanelbullar tillsammans idag som aktivitet och då prövar ett nytt spännande recept på "Kanelbullesockerkaka" och njuta av nybakat till eftermiddagens fika. Klicka på länken för recept på Kanelbullesockerkaka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i senaste numret av ICA Buffé, sidan 39.

Vill man läsa mer om Hembakningsrådet, så klicka på länken här! Hembakningsrådet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Själv tänker jag njuta av nybakad bulle till kvällens fika med tända ljus.

Smaklig spis!

Magdalena

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter