Sök

Måste en lunch eller middag alltid vara en varm tillagad rätt?

Man kanske tänker att en lunch eller middag alltid måste vara en varm, tillagad rätt, men det behöver den inte vara. Det går alldeles utmärkt att fixa till en matig macka till lunch eller middag, men välj då gärna ett fullkornsbröd.

Smörgås med brieost, svamp och spenat.

Smörgås med brieost, svamp och spenat.

Det går alldeles utmärkt att fixa till en matig macka, till lunch eller middag serverad med till exempel ett glas mjölk och en frukt.

En perfekt möjlighet att ta tillvara på rester i kylskåpet, som är bra både för miljön och ekonomin. Använd då gärna ett fullkornsbröd, när du lagar till den matiga mackan. Titta efter nyckelhålet i livsmedelsbutik! I fullkorn siktas inga delar bort utan även grodd och kli tas tillvara, vilket innebär att fullkornsprodukter innehåller mer näringsämnen som fibrer, järn, folat, antioxidanter och andra skyddande ämnen.

Här är ett smaskigt recept från Brödinstitutet "Svampmackan":
Mosa kokt potatis med lite mjölk eller grädde – salta och peppra. Smörstek kantareller, eller annan svamp, med hackad schalottenlök och persilja. Lägg moset och svampen på ett danskt rågbröd och toppa med en ytterligare brödskiva. Stek ett ägg och lägg på toppen, toppa med hyvlad parmesan och lite av svampen.

Smaklig måltid!

Läs gärna mer på Brödinsitutet hemsida för fler smaskiga tips på goda mackor.

Måndagsmackan - Brödinstitutet (brodinstitutet.se) Länk till annan webbplats.

Trevlig och vilsam helg!

Magdalena

 

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter