Sök

PÅMINNELSE OM UTBILDNING I DYSFAGI FÖR DIG SOM ARBETAR I ÄLDREOMSORGEN!

Känner du som omsorgspersonal till att hosta i samband med måltid är ett symtom på dysfagi, tugg- och sväljningsvårigheter, vilket oupptäckt och obehandlat är en risk för utvecklandet av undernäring och kan orsaka lunginflammation? Vill du lära dig mer om dysfagi? Missa då inte att anmäla dig till höstens utbildning med tema dysfagi med logoped, dietist och specialist på kost från Findus, tisdag den 26 oktober.

Potatismos dekorerat med gröna blad.

Potatismos dekorerat med gröna blad.

Dietist, logoped och specialist på specialkost kommer hålla ett gemensamt utbildningstillfälle tisdag den 26 oktober om dysfagi. Oupptäckt och obehandlad dysfagi kan leda till allvarliga problem som undernäring och lunginflammation.

Syftet med utbildningen är att ni som arbetar som kostombud i äldreomsorgen ska få ökad kunskap om dysfagi, dess varningssignaler och konsekvenser. Ni kommer också få möjlighet att provsmaka olika konsistenser.

Läs mer i inbjudan genom att klicka på länken! Inbjudan utbildning dysfagi Word, 221.8 kB. (Word, 221.8 kB)

Sprid gärna informationen till dina kollegor! 🙏

Varmt välkommen!

PS. Här kan du läsa om dysfagi i Vårdhandboken genom att klicka på länken! Översikt - Vårdhandboken (vardhandboken.se) Länk till annan webbplats.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter