Sök

Tips på receptapp för inspiration, nya rätter och matlust!

För dig som arbetar i hemtjänsten och som inte hade möjlighet att delta i veckans digitala informationsträff om receptappen "MatFröjd", så finns det en demofilm på 8 minuter. Perfekt att visa på till exempel ett APT.

Syntolkning: En kvinna står och lagar mat och häller en sås från en kanna ner i en gratängform. Bilden är från https://matforaldre.nu/matfrojd

Syntolkning: En kvinna står och lagar mat och häller en sås från en kanna ner i en gratängform. Bilden är från https://matforaldre.nu/matfrojd

Filmen kan du visa för dina kollegor på ett APT till exempel. Filmen finns på Youtube och visar en snabbgenomgång om receptapplikationen MatFröjd och dess funktioner.

MatFröjd är en gratis receptapplikation som du kan ladda ner till din mobil eller surfplatta från App Store eller Play Butiken. Den finns också som en webbversion.

Appen innehåller olika funktioner som recept, inköpslista, skafferisökning och favoriter. Det finns även en lathund med måttomvandling och förklaring av ord som ingår i recepten.

Appen med alla dess 173 recept omfattar både sängkantsmeny, dryck, mellanmål, såser och röror samt lunch/middag och kan användas till bland annat inspiration för nya rätter. De vackra bilderna kan väcka aptit och matlust.

Även för dig som arbetar på särskilt boende, kan appen vara till hjälp och inspiration för till exempel nya frukosträtter och mellanmål.

Klicka på länken för att titta på Demofilm om appen MatFröjd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan också läsa om MatFröjd på hemsidan genom att klicka på länken MatFröjd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sprid gärna informationen till så många som möjligt om appen MatFröjd!

Det finns en folder om appen, som går att skriva ut och lämna till exempelvis anhöriga. Klicka på länken! Folder MatFröjd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hoppas att appen kan vara till inspiration och nytta i ditt vardagliga arbete med våra kunder.

Trevlig helg!

Magdalena, leg. dietist

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter