Sök

Utbildningar

Här kan du läsa om olika utbildningar för utförare inom vård och omsorg i Varbergs kommun. Du kan också boka utbildningar direkt på denna sida.

Utbildning Senior alert och BPSD

Följande utbildningar finns nu att tillgå:

Delegeringsutbildning läkemedel

För dig som ska ha läkemedelsdelegering för första gången gäller:

1. Som ny i en verksamhet behöver du få introduktion tillsammans med en kollega och därefter arbeta självständigt tills du känner dig säker.

2. Kontakta din chef för en dialog kring om en anmälan till den delegeringsutbildning som är på 3 timmar är aktuell. Inför utbildningen ska du som deltar ha läst på utbildningskompendiet Läkemedelsdelegering utbildningskompendium Pdf, 257.6 kB, öppnas i nytt fönster.. Det är viktigt att man kommer i tid till utbildningstillfället, kommer du mer än 20 minuter försent får du bokas om till ett annat utbildningstillfälle då du kan ha missat mycket värdefull information.

Utbildningen har förändrats så att inget test genomförs under utbildningstillfället.

Här anmäler du din personal till delegeringsutbildning för läkemedel:
Läkemedel delegeringsutbildning Länk till annan webbplats.

Efter utbildningen skrivs ett intyg på att du deltagit. Detta intyg ska sedan visas upp för den sjuksköterska som delegerar.

3. Gå igenom e-utbildningen från Demenscentrum "Jobba säkert med läkemedel".
E-utbildning "Jobba säkert med läkemedel" Länk till annan webbplats..

4. Du eller din chef bokar sedan ett möte med en sjuksköterska via E-tjänst. Vid mötet med den sjuksköterska som delegerar visas intyg från delegeringsutbildningen upp samt diplomet på genomgången e-utbildning "Jobba säkert med läkemedel".

Du som delegeras ska i samband med mötet med delegerande sjuksköterska göra ett test. Max 3 fel krävs för att bli godkänd. (Det är alltså avgörande att du kommer väl påläst).
E-tjänst - sjuksköterska Länk till annan webbplats.

Delegeringsutbildning insulin

Här anmäler du din personal till delegeringsutbildning för insulin. För att delta i Delegeringsutbildningen Insulin måste man först ha gått Delegeringsutbildning Läkemedel. Läs mer under viktig information i anmälan här nedan.

Anmälan till Delegeringsutbildningen Insulin Länk till annan webbplats.
*Anmälan kräver inloggning med e-legitimation.

Förflyttningsutbildning

Här anmäler du din personal till förflyttningsutbildning. Utbildningen riktar sig till all baspersonal i Varbergs kommun. Utbildningen tar tre timmar och genomförs i mindre grupper om minst 6 personer. Utbildningen kostar 300:-. Läs mer i förtexten i anmälan här nedan.

Anmälan till förflyttningsutbildning Länk till annan webbplats.
*Anmälan kräver inloggning med e-legitimation.


*E-legitimation

För att kunna boka en utbildningsplats krävs, för vissa utbildningar att du loggar in med e-legitimation (ex. SITHS eller mobilt bank-id). Om du använder SITHS finns en anvisning i förtexten under rubrik E-legitimation i anmälan.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Tiina Ruottinen

Avtalsutvecklare

Uppdragsavdelningen

Tel: 0340-88277

E-post: tiina.ruottinen@varberg.se

Självservice & blanketter