Sök

Jobba på Varbergs kommun

Att jobba i Varbergs kommun är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärsmöjligheter att välja bland. Det är en växande bransch med ljus framtid och ökad efterfrågan på kompetent personal. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv.

Välkommen till oss!


En myllrande arbetsplats

inom Varbergs kommuns vård och omsorg har du många olika utvecklingsmöjligheter. Du kan till exempel jobba inom:

 • Arbetscentrum - arbetsrehabilitering, sysselsättning, daglig verksamhet och praktikplatser till funktionsnedsatta och arbetslösa som önskar stöd att komma ut i arbetslivet.
 • Funktionsnedsättning - bostad med särskild service, boende- stöd, korttidsverksamhet (vuxna), korttidsvistelse och korttids- tillsyn (barn), personlig assistans, daglig verksamhet, kontakt- mannapool, ledsagning och avlösning i hemmet.
 • Barn- och familjestöd - familjeresurs, familjerådgivning, barn- och tonårsverksamhet, medling, kontaktmannapool, skolsocial verksamhet, och personliga ombud.
 • Äldreomsorg - hemtjänst, avlösning i hemmet och särskilt boende.
 • Socialpsykiatri - bostad med säskild service, boendestöd, vuxenenheten och personliga ombud.
 • Vuxen, beroende - boendestöd, boende på utredningsplats, akutboende, samtal med olika inriktningar, gruppbehandling m.m


Kompetens och karriärvägar

För att jobba hos oss ser vi gärna att du har en utbildning inom vård och omsorg. Vi rekommenderar att du har läst Vård- och omsorgsprogrammet eller tidigare likvärdiga utbildningar. Vill du jobba inom verksamhetsområdet funktionsnedsättning är barn- och fritidsprogrammet med relevant inriktning lika värdefull. Läs mer på vo-college.se Länk till annan webbplats.

Hos oss finns det stora karriärmöjligheter både genom att bredda sig inom olika delar av vår mångfacetterade verksamhet eller genom att fortbilda sig vilket kan öppna upp för flera andra typer av tjänster. Vi har, förutom undersköterskor och stödassistenter även bland annat stöd och äldrepedagoger, metodutvecklare, verksamhetsutvecklare, socialpedagoger och enhetschefer. Vi erbjuder även löpande vidareutbildning inom respektive verksamhetsområde.

Vi satsar på dig!


Sommarjobb

Vi har stort behov av semestervikarier varje år. Vi annonserar om detta från januari till juni på platsbanken och på Varbergs kommuns hemsida (Lediga Jobb). Det är bara att fylla i din ansökan och skicka. Har du tidigare jobbat hos oss kan du ringa till oss direkt.


Elever och praktikplatser

Varbergs kommun ingår i vård- och omsorgscollege vilket är ett aktivt samarbete mellan skolan och arbetslivet med syfte att kvalitetssäkra vård- och omsorgsutbildningen i länet.

Läs mer på Vård- och omsorgscollege (vo-college.se) Länk till annan webbplats.

Vi tar varje år emot ett stort antal elever som ska ut på sin praktik inom vård och omsorg. Samtliga elever tas emot av utbildade handledare. Praktikplatserna samordnas via skolan och Varbergs kommuns egen praktiksamordnare.

Andra former av praktikplatser söker du via kommunens praktiksamordnare som du når via kommunens växel 0340-88 000.


Personalförmåner

Som anställd inom Varbergs kommun får du ett flertal personalförmåner.

 • Personalföreningen Kom An, med många aktiviteter varje år
 • Friskvårdsbidrag och rabatter på friskvård
 • Personalgymmet Postmästaren
 • Föräldraledighet, extra förmånlig
 • Hallandstrafiken Resekortet 365, årskort med nettolöneavdrag varje månad
 • Konstföreningen med såväl bildkonst, skulptur, keramik och glas
 • Fritidsstudiestöd


”Vår
uppgift är att erbjuda stöd och assistans när invidens egen förmåga inte räcker till”

”Vi jobbar för att alla Varbergsbor utifrån sina unika förutsättningar skall kunna leva ett liv där de uppnår sin fulla potential.” (Från vår verksamhetsidé)

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Norra Vallgatan 14

43241 Varberg

Telefon: 0340-880 00 

varbergdirekt@varberg.se


Öppettider:

Måndag-onsdag och fredag klockan 09.00-16.00.

Torsdag klockan 09.00-18.00.

Självservice & blanketter