Sök

Om webbplatsen

Vaberg.se är Varbergs kommuns officiella webbplats med information om Varbergs kommuns tjänster och verksamheter. Vi vill att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig som besökare och arbetar hela tiden för att utveckla och förbättra webbplatsen.

Tillgänglighet

Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar av webbplatsens tillgänglighet. Här hittar du vår tillgänglighetsredogörelse.

Teknisk information

Webbplatsen varberg.se är byggd på plattformen SiteVision. Webbplatsen är byggd med responsiv design och anpassar sig efter användarens skärmstorlek. Samtliga besök till webbplatsen omdirigeras till en krypterad anslutning med https.

Kontaktuppgifter till kommunens verksamheter

I sidhuvudet finns en ikon: "Kontakt". Den leder till en sida med kontaktuppgifter och kontaktvägar in i kommunen via Varberg direkt. Ibland hittar du även längre ner på sidorna kontaktuppgifter till personer eller funktioner för sidans innehåll. I sidfoten finns också vårt telefonnummer och en länk till fler kontaktuppgiter,

Länkar

Länkar kan du hitta på innehållssidor i brödtexten eller längre ner på sidan under en egen rubrik. Där hittar du även länkar till vår självservice med blanketter och tjänster, till andra sidor av varberg.se och även till andra webbplatser. Länkar till andra sidor öppnas i samma fönster. Länkar till dokument öppnas i ett nytt fönster.

Söka information

På varberg.se kan du söka information. Sökfältet hittar du högst upp på varje sida. Använder du en enhet med mindre skärm behöver du först klicka på symbolen förstoringsglas.

Skriver du in ett sökord i sökfältet ges förslag på andra sökord. Dessa visas som en lista under sökfältet. Efter sökningen kan du även sortera dina resultat på sidor, nyheter, filer, ämne och så vidare. För att söka information kan du även använda dig av A-Ö eller webbkartan som du hittar längst ner i sidfoten.

Äldre nyheter (mer än ett år gamla) hittas inte via webbplatsens övergripande sökfunktion utan nås istället genom sidan arkiverade nyheter.

Lyssna på information

Du kan få informationen på webbplatsen uppläst för dig genom att klicka på länken Lyssna som finns högst upp på varje sida. Du behöver inte själv installera något program på datorn för att kunna lyssna. Vi använder oss av tjänsten ReadSpeaker.

Du kan själv styra uppläsningen genom att pausa, stoppa eller justera volymen. För att stänga av klickar du på krysset Stäng spelaren. Du kan också välja att ladda ner sidans innehåll som en mp3-fil.

Du kan enkelt följa med i uppläsningen, då verktyget markerar med en färg var på sidan den läser. Lyssna-funktionen kan vara en hjälp för dig som lättare förstår talad än skriven svenska. Så använder du lyssnafunktionen ReadSpeaker.

Information på andra språk

Via ikonen som ser ut som en jordglob, som har rubriken "Other languages" kommer du till en sida med länk till översättningsverktyg där du kan översätta varberg.se till olika språk.

Prenumerera på nyheter via RSS

Du kan prenumerera på nyheter på startsidan på varberg.se via ett RSS-flöde. Genom att prenumerera på RSS-flöden får du smidigt information om nyheter och uppdateringar som görs på webbplatsen utan att besöka den.

Bilder på varberg.se

Vid köpta bilder anges fotografens eller bildbyråns namn. Övriga bilder är tagna av medarbetare inom Varbergs kommun.

Lämna gärna dina synpunkter

Arbetet med varberg.se är under ständig utveckling och vi välkomnar alla synpunkter om webbplatsen. Du kan skicka e-post till webbredaktor@varberg.se.

Temawebbar

Analys 2023

Analys 2023 riktar sig till personer som fattar viktiga beslut om Varbergs kommuns framtid, exempelvis förtroendevalda och chefer. Analys 2023 är ett verktyg som hjälper oss skapa samsyn om nuläget i kommunen och bidra till ökad kunskap kring de förutsättningar, möjligheter och utmaningar som Varbergs kommun står inför.

Coronaarkivet

Coronaarkivet samlar tankar och berättelser från Varbergs kommun under coronaviruspandemin.

Kulturhuset komedianten

Kulturhuset komediantens webbplats är en del av varberg.se men nås även från kulturhusetkomedianten.se

Pedagog Varberg

Pedagog Varberg är en mötesplats för alla som arbetar i Varbergs kommunala förskolor och skolor. Här inspirerar vi varandra och synliggör goda exempel.

Varberg växer

Webbplatsen Varberg växer har samlad information om varbergs tillväxt.

ikon

Kontakta oss

Självservice & blanketter