Sök

2022-06-03

Äntligen är det dags för Skolsmedjan #afkVarberg22

Den 16-17 juni är det åter dags för skolutvecklingskonferensen Skolsmedjan i Varberg. 100-talet deltagare från hela landet kommer att ta del av traditionella föreläsningar varvade med rundabordssamtal kring temat ”Likvärdighet för hållbart lärande”.

telefoner

Hej Magnus Axelsson från Lindbergs skola och en av smederna, berätta om temat för #afkVarberg22

- Årets tema ”Likvärdighet för hållbart lärande” kommer att omfatta föreläsningar och dialog (#afkTalk) kring många olika aspekter gällande lärande organisation, lärares lärande och elevers lärande, i skolans olika uppdrag och nivåer. Dessutom kommer det att bjudas på ett antal relevanta Pecha Kucha-presentationer under dagarna.

Vilka föreläsare finns på plats i år och hur knyter de an konferensens tema?
- I år är våra medskapare Anette Jahnke från Göteborgs universitet samt forskningsinstitutet Ifous, Anna Karlefjärd – Karlstad universitet, Ulf Blossing – Göteborgs universitet och Fredrik Zimmerman, Högskolan i Borås. De kommer, utifrån sina olika forskningsperspektiv, att lyfta in olika teman på konferensen med målet att skapa bättre förutsättningar för likvärdighet och hållbarhet i undervisningen. Läs gärna mer om föreläsarna på Skolsmedjans Wordpress som du hittar längre ner.

I år det tionde gången som Skolsmedjan samarbetar med Varberg som värdkommun. Hur känns det?
- Det känns bra att vi är tillbaka efter två år av pandemi och jag ser fram mot två väldigt givande dagar där vi har möjlighet att utnyttja mycket av det som är bra med Varberg. Bra logistik med tågstationen på gångavstånd till Campus Varberg och ett bra utbud av närliggande boendealternativ.

- Vi känner en stark trygghet i att förskole- och grundskoleförvaltningens ledning fortsätter driva en långsiktig och stabil skolutveckling där ”junidagarna” ses som konstruktiva och relevanta, både för oss som jobbar i den kommunala skolan i Varberg och för de som i framtiden kan se sig #jobbaivarberg!

Avslutningsvis, vad jobbar ni med just nu och vad ser du mest fram mot?
- Det är väldigt mycket både stort och smått, som gruppindelning, namnskyltar, matbeställningar och manus med mera. Det jag ser fram mot är att #afkVarberg22 ska bli bästa möjliga möte för lärande - den här gången också!

Följ gärna Skolsmedjan på sociala medier och håll dig a´jour med nyheter och work in progress inför #afkVarberg22.

Tagga #afkVarberg22 i sociala medier

ikon

Senaste nyheterna