Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2021-06-11

Hallå där – Skolavslutning i annorlunda tid

Idag går elever på ett långt, härligt och kanske extra efterlängtat sommarlov. Men även i år blir det ett annorlunda avslut på en vårtermin och ett läsår som inte varit som vanligt.

Hallå där – Carola Bengtsson, rektor årskurs 4-9, Lindbergs skola.

Också i år blir skolavslutningen en mindre ceremoni. Hur upplever du, lärare och elever det? Hur lägger ni upp skolavslutningen – för visst blir det väl viss tradition i otraditionell tid?

- Lindbergs skola har en traditionell skolavslutning i år men för oss ändå lite annorlunda. I vanliga fall träffas vi i kyrkan i en gemensam avslutningsceremoni tillsammans elever och lärare och närmaste familjemedlemmar. I år avslutar eleverna med sina mentorer i varje klassrum då det gäller elever i årskurs 4-6 i år.

Eleverna i årskurs 7-9 startar dagen i klassrummet men har en gemensam avslutning i skolans vackra skolrestaurang en kortare stund innan de lämnar grundskolan bakom sig. Dessa elever och personal befinner sig i samma bubbla varje dag i skolan så det innebär ingen utökad smittorisk. Jag som rektor får äran att dela ut kanelbullar till varje klass och på det viset önska alla en skön sommar och tacka för året som gått.

Ett sannolikt för många efterlängtat sommarlov och en efterlängtad semester står för dörren. Kan ni trots året som varit med omställning i undervisning och arbetssätt på grund av pandemin tänka positivt om höstens uppstart? Vilka prioriteringar i er verksamhet kommer ni att sätta fokus på?

- Min uppfattning är att både elever, personal och jag själv ser fram emot en ”normal” skolstart och läsår. Jag tycker mig känna att vi nästan längtar! Vi kommer att sätta fokus på skolans prioriterade mål Motivation för lärande genom språkutvecklande arbetssätt, matematiksatsningar och normer och genus.

Vi vet också att elever har haft det tufft under perioder på grund av pandemin och därför behöver vi också förstärka stödet för eleverna i undervisningen och i skolan. Här är vår elevhälsa på banan och ”ligger nära” elever och vårdnadshavare för att samverka kring elevernas lärande och utveckling.

Tack för att du tog dig tid att stanna upp i terminens sista vecka Carola Bengtsson. Pedagog Varberg önskar trivsam, vilsam och frisk sommar!

- Tack detsamma! Nu ser vi fram emot vaccination, en mycket välförtjänst ledighet och skön sommar!

Viktoria Struxsjö

ikon

Senaste nyheterna