Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-03-21

Lärare etablerar samarbete utomlands

Efter några års uppehåll på resandet åker nu lärarna på Peder Skrivares skola Europa runt på olika resor. I vår kommer lärare bland annat att åka till Venedig, Florens och Lissabon.
- Vi på Peder Skrivares skola vill att våra elever ska känna sig som en del av världen och framöver våga ta sig utanför landets gränser för att söka jobb, säger läraren Emma Nilsson Norberg.

Emma Nilsson Norberg

Emma Nilsson Norberg

Lärarna i Entreprenörskap som jobbar med Ung Företagsamhet ska under våren till Lissabon där de ska besöka olika gymnasieskolor för att se hur de jobbar med Ung Företagsamhet, samt besöka en UF-mässa. Målet med resan är att etablera ett samarbete där Peder Skrivares skolas UF-företag ska kunna få möjligheten att delta på mässan i Lissabon under kommande år. Entreprenöriellt lärarande är en del av EUs övergripande mål för 2020.

- EUs övergripande målsättning är FNs globala mål som handlar om att vi förstår att vi är världsmedborgare och har ett gemensamt ansvar för världen och samhället, tillägger Emma Nilsson Norberg, som är EU-samordnare på skolan och den som ansöker om pengar från EU som bekostar dessa resor.

EU anser att alla EU medborgare ska ha ett livslångt lärande. Arbetsmarknaden är föränderlig och kräver mer flexibilitet av oss. Ny forskning och nya tekniska lösningar dyker upp hela tiden. Detta är också en del av Varbergs Vision 2025.

- Vi vill möta framtidens krav på arbetsmarknaden och förbereda våra elever, säger Emma Nilsson Norberg.

FNs mål innebär bland annat att arbeta med mänskliga relationer, cirkulär ekonomi, hållbar utveckling och integration ur ett globalt perspektiv.

Denna vecka är religionslärarna på kurs i Venedig där de lär sig hur man undervisar i religion ur ett internationellt perspektiv. Även samhällskunskapslärarna åker innan påsk till Florens för att gå en kurs i Global Citizenship samt hur man kan undervisar med digitala lärverktyg.

 

Maria Hylander

ikon

Senaste nyheterna