Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-03-17

Premiär för inspirationsdag!

Framtid, ekonomi och hälsa. Idag är det premiär för Open your mind, en inspirationsdag för årskurs två på gymnasiet.
- Det här känns jättebra! Det är en drivkraft för mig att kunna ge eleverna svar på alla funderingar de har kring vuxenlivet, säger initiativtagaren och läraren Nina Wikstrand Petersson.

Nina Wikstrand Petersson

Nina Wikstrand Petersson

Redan för två år sedan började Nina Wikstrand Petersson, som är lärare i svenska och engelska på Peder Skrivares skola, att fundera på vilket sätt hon och hennes kollegor skulle kunna hjälpa eleverna med alla frågor inför framtiden.
- Eleverna har väldigt mycket tankar kring utbildning, arbete och ekonomi. För mig som lärare är det självklart att jag vill inspirera och hjälpa dem på bästa möjligt sätt.

Även på Varbergs Sparbank diskuterades det hur de skulle kunna nå ut med information till eleverna på gymnasiet. Varbergs Sparbank har sedan hösten 2016 ett skolprojekt som heter KOLL (Kul och lärorikt lärande), där bankens barn- och ungdomsambassadörer är ute i grundskolorna och pratar om banken som arbetsplats och ämnet privatekonomi.
- Vi kände att vi inte vill släppa eleverna när de börjar gymnasiet utan göra något även för dem. Efter lite diskussioner så landade vi på en inspirationsdag. Så denna dag är helt enkelt en förlängning på skolprojektet KOLL, berättar Amanda Ljungberg, barn-, ungdom- och studentansvarig på Varbergs Sparbank. 

Initiativet till dagen kom alltså från två håll och tillsammans har de nu, efter mycket planering, kommit fram till premiären. Varbergs Sparbank är arrangör för dagen men de samarbetar med Varbergs gymnasieskolor. Alla elever i årskurs två är inbjudna till den inspirerande dagen fylld med föreläsningar.
- Det är jättekul att företagare engagerar sig i våra elever, vi är väldigt glada över det här samarbetet, säger Pär Wiik, utvecklingsledare på Peder Skrivares skola.

Syftet med dagen är att inspirera, engagera och ge eleverna kunskap och verktyg för framtiden. Programmet är fyllt av föreläsningar, frågestunder och gruppaktiviteter. För läraren Nina Wikstrand Petersson är det en annorlunda dag på jobbet.
- Det här är en inspirationsdag för oss alla, en kick för framtiden! Jag både hoppas och tror att Open your mind kommer att återkomma varje år. Nu sätter vi grunden för den här dagen.

 

Frida Eckegren Serholt

Amanda Ljungberg

Amanda Ljungberg

ikon

Senaste nyheterna