Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2018-06-05

Hallå där! – Ni söker lärare till Lärvux

Nu söker Lärvux en legitimerad och drivande lärare som vill vara en del av en spännande utvecklingsprocess.
- Jag önskar en utvecklingsälskande pedagog som har stort hjärta för målgruppen samtidigt som personen strukturerat ska bedriva den dagliga undervisningen, säger Kristina Bäckman, rektor på Lärvux.

Hallå där! - Kristina Bäckman, rektor på Lärvux!

Berätta om tjänsten!

- Särskild utbildning för vuxna, även kallat Lärvux, är vuxenutbildning för personer över 20 år som har en utvecklingsstörning eller en förvärvad hjärnskada. Här i Varberg har vi vår verksamhet på Peder Skrivares skola och i dagsläget är det ett trettiotal personer som läser hos oss. Man kan läsa på grundläggande nivå, vilket motsvarar grundsärskolans ämnen eller ämnesområden, eller på gymnasial nivå vilket motsvarar kurser motsvarande gymnasiesärskolans nationella program. Just nu är vi inne i en spännande utvecklingsprocess gällande utbildningsutbud och på grund av pensionsavgång söker vi nu en ny lärare som vill vara drivande i detta arbete. Det finns stora möjligheter att få påverka en hel del och bara fantasin sätter gränser för uppdraget!

Vad krävs för att man ska få tjänsten?

- För att arbeta på Lärvux krävs att man i sin lärarlegitimation är behörig för att undervisa ämnen eller ämnesområden på grundläggande nivå. Är man dessutom behörig för gymnasiala kurser så är detta en bonus! Det är en fördel om man är insatt i läroplan och mål för utbildningen men viktigast är att man trivs med att undervisa målgruppen.

Hur ser en vanlig dag ut på Lärvux?

- Den som får tjänsten kommer att undervisa eleverna i små grupper. Oftast är det inte fler än 3-4 stycken i varje undervisningsgrupp. Undervisningen bedrivs under hela året där läraren, tillsammans med SYV och eleverna, gör upp en individuell studieplan för varje elev. Antagningen är kontinuerlig så schemat kan komma att förändras då och då utifrån elevernas önskemål om studieinnehåll.

Vad väntar för den som får tjänsten?

- Jag som rektor önskar mig en driven utvecklingsälskande pedagog som har stort hjärta för målgruppen samtidigt som personen strukturerat ska bedriva den dagliga undervisningen. Vi är i startgroparna för att starta lärlingsutbildning och fler orienteringskurser så den nya pedagogen kommer att ha mycket att säga till om! Vi vill motivera fler personer att börja studera och vi behöver ett modernt studieinnehåll som matchar målgruppens önskemål och arbetsmarknadens krav.

Välkommen att söka tjänsten! Öppnas i nytt fönster.

Frida Eckegren Serholt

ikon

Senaste nyheterna