Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2018-05-24

Hallå där! – Vi söker morgondagens ledare

Varbergs kommun medverkar i ett kvalificerat utvecklingsprogram i syfte att identifiera och utveckla nya chefer. Programmet genomförs i samverkan med Region Halland och Hallands övriga kommuner. Under 2019 startar den åttonde (februari) och nionde omgången (oktober) av Morgondagens Ledare. Under året kommer totalt 60 deltagare, uppdelat på två starter, att medverka i ett kvalificerat program på sammanlagt 13 dagar under ca 8 månader. Vi söker nu personer till båda programstarterna.

Hallå där! Lars Karlsson, administrativ chef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Varför ska man söka till Morgondagens ledare?

- Att arbeta som chef är oerhört stimulerande och utvecklande och ger stora möjligheter till inflytande och påverkan. Morgondagens ledare vänder sig till medarbetare med en ambition och potential att i framtiden arbeta som ledare och kan ses som ett första steg i riktning mot en karriär som chef. Morgondagens ledare är en av flera viktiga delar i barn- och utbildningsförvaltningens chefsförsörjningsstrategi och ger dig en fördel och en bra grund att stå på när du senare söker vakanta chefstjänster inom såväl din egen som andra verksamheter. Däremot innebär inte programmet att du per automatik kommer att erbjudas en chefstjänst.

Vem kan söka till Morgondagens ledare?

- Till programmet 2019 söker vi dig som är tillsvidareanställd och har intresse, ambition och potential att utvecklas mot en framtida chefsroll. Du ska ha utbildning motsvarande de krav som ställs vid tillsättning av chefstjänster i din organisation/verksamhet. Praktisk erfarenhet av att i något sammanhang praktiserat ledarrollen är en fördel. Som person vill vi att du är tydlig i din kommunikation och skapar engagemang hos människor omkring dig. Du uppskattar och kan hantera förändring, tar ansvar och är resultatinriktad. Har du även förmågan att bygga relationer och se din egen roll i ett större sammanhang har du goda förutsättningar.

Vad kan jag förvänta mig av utbildningen?

- Programmet går ut på att arbeta med att utveckla självkännedom och få kunskap om offentlig organisation, styrning, ledarskap och grupputveckling med mera. Att träffa andra deltagare ger möjlighet att bygga upp ett eget nätverk för ett framtida lärande och utbyte. Programmet kommer också leda till att medvetandegöra deltagarnas drivkrafter, personliga egenskaper samt utvecklingsområden inom ledarskap. En stimulerande och utvecklande period helt enkelt. Här kan du läsa mer om programmet samt vad de nuvarande deltagarna tycker om det. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur söker man till Morgondagens ledare?

- Om du är intresserad skickar du ditt CV, personligt brev med bifogat foto samt uppgifter om referenter till morgondagensledare@varberg.se.

Vi ber dig att i ditt personliga brev utgå från några frågorna, dessa hittar du här Pdf, 250 kB. (Pdf, 250 kB). Vi söker nu personer till båda programstarterna, ansökningsperioden pågår mellan den 18 maj-21 juni. För ytterligare information om vad som skall ingå i din ansökan kan du läsa mer under chefsförsörjning på Vinden eller under ”kurser och utbildningar. Där ser du också vart du kan vända dig om du har frågor och funderingar kring programmet. Vi förutsätter att du för en dialog och får klartecken från din chef innan du skickar ansökan.

Frida Ljungkvist

ikon

Senaste nyheterna