Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2020-10-14

Stort grattis till nomineringarna!

Varje år utser Varbergs kommun årets medarbetare i tre olika kategorier. Under förra veckan fick tre personer på förskole- och grundskoleförvaltningen det glada beskedet att de blivit nominerade.
- Det känns väldigt kul att ha blivit nominerad och uppmärksammad för det som för mig känns så självklart, att alltid se det positiva och försöka lösa allt så bra som möjligt, säger Helen Nilsson, förskollärare på Bumerangens förskola.

Det är många som förtjänar en guldstjärna för det arbete som gjorts under den första halvan av 2020. Det har varit en omvälvande och annorlunda vår och sommar som präglats av oro, på många plan. Det är då extra viktigt att ha kollegor som ställer upp och hjälper till. Under förra veckan kontaktades de personer som blivit nominerade till årets medarbetare i Varbergs kommun 2020. Tre av de nominerade arbetar på förskole- och grundskoleförvaltningen. Det är Ines Svensson, lärare på Ankarskolan, Karin Fallbäck, ekonomiassistent på förvaltningens kansli och Helen Nilsson, förskollärare på Bumerangens förskola.
- För mig räckte det att bara få läsa de fina orden i nomineringen, jag mådde väldigt gott när jag förstod vad som hänt. Jag blev först lite chockad för att enligt mig själv så gör jag inget märkvärdigt utan allt det vi gör här på förskolan gör vi tillsammans, vi kompletterar varandra. Jag tycker det är viktigt att lyfta dem jag har runt mig, mina kollegor och rektor, som gör det möjligt att varje dag få göra ett bra jobb, säger Helen Nilsson, förskollärare på Bumerangens förskola.
Hon har arbetat som förskollärare i kommunen i 27 år och känner stolthet över sitt arbete och tycker fortfarande att det är lika roligt att gå till jobbet.
- Att möta alla barn där de befinner sig och tillsammans med mina kollegor få bidra till bästa möjliga lärande så att de utvecklas på alla sätt, det är både roligt och utvecklande. Och den här motiveringen gör det såklart extra roligt att gå till jobbet. Jag har fått många grattishälsningar under veckan och vi har firat med tårta från kommunen.

Uppskattad för sin positivitet

Karin Fallbäck, ekonomiassistent på förskole- och grundskoleförvaltningen, blev nominerad av alla skoladministratörer på förvaltningen för det arbete hon gjort under det år hon varit anställd och hennes, alltid, positiva bemötande.
- Det känns ju såklart fantastiskt att bli uppmärksammad på detta sätt. Jag upplever att jag har fått en fin och personlig relation med skoladministratörerna och jag vill att vi ska trivas ihop. Det är något som jag tycker är jätteviktigt, annars fungerar ingenting.
Karin Fallbäck har daglig kontakt med skoladministratörerna och menar att hon gör vad hon kan för att försöka underlätta för dem.
- Jag försöker göra så mycket förarbete som möjligt för att de inte ska behöva lägga tid på sådant som jag kan hjälpa till med. Jag vet att de har fullt upp som det är.
Karin Fallbäck började arbeta på Varbergs kommun i oktober 2019 och har, som man kan läsa i motiveringen, redan gjort ett starkt och positivt avtryck på sina kollegor. Hon själv beskriver året som väldigt lärorikt där förändringsarbete är en ständig fråga.
- Det går inte att ha tänket ”så här har vi alltid gjort så därför ska vi alltid göra så”, det finns så mycket som kan förbättras om man försöker se möjligheterna och bredda sitt perspektiv.
När det gäller motiveringen så är Karin Fallbäck mer än nöjd även om det inte blir vinst.
- Det är en fantastisk motivering och jag blev otroligt glad både över den och över alla som har hört av sig efteråt. Jag har fått höra hela livet att jag är positiv och det känns väldigt kul att andra uppskattar det.

Stolt och tacksam

Ines Svensson, lärare på Ankarskolan F-3, blev nominerad av sin kollega som hon tidigare delade klass med.
- Vi arbetade väldigt nära ända fram till sommaren då vår trea gick vidare till mellanstadiet. Jag försöker alltid sprida både kunskap och glädje och det verkar min kollega hålla med om. Jag bidrar nog med positiv energi, både till kollegor och elever.
Idag har Ines Svensson en förskoleklass och menar att mycket tid och energi går åt till relationsbygge, något hon tycker är väldigt roligt.
- Relationerna med eleverna och att få förmedla kunskap är det allra bästa med att få arbeta som lärare. Sedan är kollegorna väldigt viktiga för att man ska trivas. I mitt lilla arbetslag är vi fyra personer och vi lyfter och stöttar varandra och delar med oss av det vi gör på lektionerna.
Att ha blivit nominerad till årets värdskapare känner hon både stolthet och tacksamhet över.
- Bara själva gesten, att gå in och skriva de här fina orden, är jättefin. Jag blev både överraskad och glad när jag läste den. Eller först trodde jag faktiskt att det var ett skämt men när jag förstod att det var på riktigt så blev jag väldigt glad.

De nominerades motiveringar:

Helen Nilsson

Nominerad till årets kreativa medarbetare av en kollega på Bumerangens förskola.
Motivering: Helen är en fantastisk förskollärare. Hon är driven, engagerad och flexibel. Hon försöker alltid skapa bästa möjliga undervisning för alla barn och samtidigt bidra till att vi kollegor tänker om, tänker nytt och utvecklas. Hon är handledare i aktionsforskning och är även utvecklingspedagog i vårt team och med hennes förmåga att se allt ur flera perspektiv bidrar hon till att både verksamheten och pedagoger utvecklas. Jag är tacksam över att ha henne som kollega.

Karin Fallbäck

Nominerad till årets värdskapare av skoladministratörerna inom förskola och grundskola.
Motivering: Karin har från start bemött oss med ett glatt humör och en problemfri anda. Hon har utvecklat hanteringen av fakturor för oss så det underlättar och förenklar vårt (administratörernas) löpande arbete. Karin har alltid en strävan om att allas arbete ska flyta på så bra som möjligt. Alltid hjälpsam när vi har frågor, det finns inga problem! Tack Karin!

Ines Svensson

Nominerad till årets värdskapare av en kollega på Ankarskolan.
Motivering: Ines är en sprudlande, modern och nytänkande lärare som får varje elev att känna sig speciell i klassrummet - varje dag! Hon uppmuntrar dem till att vara nyfikna och förser dem med kunskap via glädje och entusiasm. I Ines klassrum är det alltid nära till skratt samtidigt som det är tydligt hur man är en bra kompis. Att jobba med Ines är utvecklande och får mig att bli en bättre lärare.

De nominerade har blivit uppvaktade med tårta från kommunen och nästa vecka presenteras en vinnare i varje kategori.

Frida Eckegren Serholt

ikon

Senaste nyheterna