Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2020-05-04

Välkommen till Varberg, Ing-Marie Rundwall

Den 29 april tillträdde Ing-Marie Rundwall som tillförordnad förvaltningschef på förskole- och grundskoleförvaltningen. Läs mer om vad hon gjort tidigare, vad hon vet om Varberg och om vilken lärandeprocess hon befinner sig i just nu.

Ing-Marie Rundwall brinner för utvecklings- och ledarskapsfrågor och har en lång gedigen erfarenhet av ledarskap och medarbetarskap. Engagemanget har genomsyrat hennes tidigare roller som bland annat rektor, förvaltningschef, förskolechef och utbildningsdirektör ända sedan hennes första chefsjobb som 17-åring.
- Engagemang för ledarskap- och utvecklingsfrågor har varit mina drivkrafter i de chefsroller jag haft sedan jag var väldigt ung. Det kommer jag bära med mig in i uppdraget som tillförordnad chef på förskole- och grundskoleförvaltningen Varberg, vilket jag ser fram emot att sätta igång med.

Fokus på mål & ekonomi, nämnden och corona

Uppdraget kommer att ha ett tydligt fokus på nämndens mål och ekonomi kopplat till verksamheterna och till kommunfullmäktiges beslut. Men till uppdraget ingår också andra uppgifter och frågor som tillhör en förvaltningschefs dagliga uppgifter och beslutsfattande som till exempel ärenden kopplat till Skolinspektionen.
- Mycket av uppdraget kommer fokusera på att jobba på det gemensamma samspelet mellan förvaltning och nämnd. Jag kommer även sätta mig in i hur förvaltningen och kommunen arbetar med den pågående viruspandemin covid-19.

”Många andra tittar på Varberg”

Att Varbergs kommun är en stark skolkommun har inte gått Ing-Marie förbi. På frågan om vad Ing-Marie vet om Varberg svarar hon såhär.
- När jag kollar på Varberg som skolkommun så kan vi se att det finns så mycket att vara stolt över. En hög måluppfyllelse, en hög andel behörig personal inom grundskola och förskola samt nöjda vårdnadshavare. Jag förstår att många andra kommuner tittar på Varberg för man har verkligen en verksamhet att vara stolt över.

Fika och OHS

På frågan om vad Ing-Marie är bra på så är det flera saker. Men det ögonblickliga svaret blev något som är en viktig del av arbetsdagen.
- Fika! Så vid fikastunderna kommer min närvaro ligga nära 100 procent.

Inom utbildningsförvaltningar runt om i Sverige pratar man gärna lärandeprocesser hos elever och barn. För att få en inblick i vad Ing-Marie ägnar sig åt på sin fritid fick hon frågan om i vilken lärandeprocess hon befinner sig i livet i övrigt.
- OHS (tror att det har med crossfit att göra…anm. från redaktören) som är ett annat ord för Overhead squat (ställer sig upp och visar hur övningen går till).

Ing-Marie är 56 år gammal och bor i Örkelljunga. Ing-Maries uppdrag som tillförordad förvaltningschef är i nuläget satt till oktober 2020. Ing-Marie driver sin egen konsultfirma inom ledarskap, medarbetarskap och organisationsutveckling. Hon driver även Utmanarpodden.

Robert Andersson

ikon

Senaste nyheterna