varningsikon

2020-03-27

Information med anledning av corona/covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Förhyrda båtplatser

Båtar i Varbergs hamn

Varbergs kommun, hamn- och gatuförvaltning ansvarar för hamnverksamheten i Varbergs innerhamn samt Träslövsläges fiskehamn. I båda hamnarna finns möjlighet att hyra båtplats i mån av ledig plats.

Varbergs innerhamn

Det finns totalt 199 förhyrda båtplatser i Varbergs innerhamn med en bredd av 2,5 meter till 5,3 meter. I anslutning till Varbergs innerhamn finns det en servicebyggnad med toaletter, duschar, tvättstuga samt tillgång till trådlöst nätverk. Innerhamnen har två stycken servicebryggor med en sugtömningsanläggning på den ena. Sjösättning och upptagning av båtar samt tankning hänvisas till Getteröns båtklubb.

Föreskrifter förhyrda båtplatser Varbergs innerhamnPDF (pdf, 32.5 kB)

Träslövsläges hamn

I Träslövsläges fiskehamn finns det 88 förhyrda båtplatser med en bredd av 2,3 meter till 4 meter. Den södra småbåtshamnen driftas av Träslövsläges båtklubb.

Föreskrifter förhyrda båtplatser Träslövsläges hamnPDF (pdf, 32.5 kB)

Kö för båtplats

Om du önskar en båtplats i någon av hamnarna ställer du dig i kö. Du ansöker via vår självservicelänk till annan webbplats och kan göra en anmälan per hamn. Vid inträde i kön betalar du en anmälningsavgift på 400 kronor och därefter, om du vill stå kvar i kön, tas en förnyelseavgift på 250 kr vartannat år. 

Anmälan båtplatskö, betala med kortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Förhyrda båtplatser Varbergs innerhamn.

Det finns inga lediga båtplatser i innerhamnen. Alla båtplatser är uthyrda. Blir det lediga båtplatser kommer vi att publicera dessa här.

Lediga båtplatser Träslövsläges fiskehamn.

Det finns 7 st lediga båtplatser och 3 st i 2:dra hand under 2020 samt 3 st vattenskoterplatser att hyra. Båtplatserna/vatteskoterplatser kan endast sökas av de som står på vår kölista. De lediga båtplatserna/vattenskoterplatserna presenteras här.PDF (pdf, 898.3 kB)

Fördelningen av båtplatser sker löpande efter ansökan av de som står på båtplatskö

Vid ansökan ange:

Namn:
Adress:
Postadress:
Båt bredd/längd:
Rangordning: 1, 2, 3, 4 ...

Ansökan mejlas till hamn@varberg.se

Eller skickas till:
Varbergs kommun
Hamn- och gatuförvaltningen
Avdelning hamn
Otto Torells gata 3
432 44 Varberg

ikon

Kontakta oss

Hamnassistent

Bengt-Olof Mårtensson

Hamn- och gatuförvaltningen

0340-885 28

bengt-olof.martensson@

varberg.se

ikon

Självservice & blanketter