Sök

Varbergs innerhamn

Varbergs innerhamn med flera båtar i varierande storlek

Foto: Hidvi Group

Ett stenkast från ett pulserande centrum, vid Campus, Kallbadhuset, Barnens badstrand och fästningen ligger Varbergs innerhamn. Här finns såväl gästhamn som fasta båtplatser och det är också härifrån som Getteröbåtarna och Fladenbåtarna avgår.

Det är hamn- och gatuförvaltningen som förvaltar Varbergs hamn och bygger infrastrukturen i hamnområdet. Hamnen ska vara ett bra alternativ som ett led i transportkedjan för svenskt näringsliv. Handelshamnen och stuveriverksamheten förvaltas och driftas av det kommunala bolaget Hallands Hamnar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Varberg AB och ägs av Varbergs kommun.

Varbergs innerhamn anlades under 1880-talet och byggdes ut för att möta den ökade ångbåtstrafiken. Numera fungerar hamnen både som fiske- och småbåtshamn och används till mindre fartyg upp till 50 meter samt som fritidshamn med förhyrda båtplatser för fritidsbåtar och är en välbesökt gästbåtshamn under sommartid. 

Här finns cirka 450 meter kaj och ett djup på 4 - 4,5 m.
Marinan rymmer drygt 200 båtar samt har plats för cirka 50 stycken gästbåtar.
Här finns även en sugtömningsanläggning.

Blå Flagg för aktivt miljöarbete

Sedan 1996 har Varbergs innerhamn tilldelats den internationella miljöutmärkelsen Blå flagg och är dessutom den första hamn i Sverige som blivit godkänd för att ha Blå flagg hissad året runt. Det visar att hamnen uppfyller ett antal kriterier inom områdena miljö, säkerhet och service, miljöutbildning och information samt vattenkvalitet.

Mer information om Varbergs innerhamn finns i miljöpolicyn Pdf, 1.2 MB., nödlägesplanen Pdf, 103.3 kB. och avfallshanteringsplanen Pdf, 1.8 MB, öppnas i nytt fönster..

Synpunkter eller felanmälan?

Vi tar gärna emot dina synpunkter. Du kanske har förslag på förbättringar, kritik eller kanske vill visa din uppskattning. Vi hänvisar i första hand till Varberg direkt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., för att kunna ta hand om din synpunkt på bästa sätt. Om någor är trasigt kan du göra en felanmälan Länk till annan webbplats..

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

varbergdirekt@varberg.se

 

Öppettider
Måndag-onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-16.00

Självservice & blanketter