varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Earth Hour

Varbergs kommun deltar i år i världens största miljömanifestation Earth Hour som arrangeras av Världsnaturfonden WWF och äger rum lördagen 28 mars kl. 20.30-21.30.

Varbergs kommun vill främja utvecklingen mot ett hållbart samhälle, både ur ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. En del av detta arbete är att sprida kunskap och engagemang. Earth Hour är världens största miljömanifestation, där hela världen uppmanas att släcka lampan i en timme. Detta som en symbol för att uppmärksamma klimatfrågan och engagera folk att tänka klimatsmart året om.

Under Earth Hour tar kommunen ställning för klimatet genom att tillsammans med andra fastighetsägare släcka ned följande fasadbelysning:

·         Stadshusen (A, B, C, samt Gamlebyskolan)

·         Campus

·         Stadshotellet

·         Sparbankshallen

·         Tullhuset

·         Fästningen

·         Stadsbiblioteket

·         Räddningstjänstens lokal

·         Viss gatubelysning i centrumkärnan

Häng med på årets Earth Hour och ta ställning för klimatet du också! Vill du veta mer om vad som händer i Varberg den 28 mars? Kolla på www.visitvarberg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På Världsnaturfonden WWF:s hemsida www.wwf.se/earthhourlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du bli inspirerad till mer klimatsmarta vanor.

ikon

Kontakta oss

Hållbarhetsstrateg

Samhällsutvecklingskontoret

samhallsplanering@varberg.se

Självservice & blanketter