varningsikon

2024-02-26

Uppdatering av varberg.se den 27 februari

Tisdagen den 27 februari kan det stundtals vara svårt att nå varberg.se och våra andra webbplatser på grund av att vi lanserar en ny version av vår webbplats. Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär detta orsakar.

Läs mer om Uppdatering av varberg.se den 27 februari

Sök

Cykling

Cyklar i cykelställ och en person som cyklar

Det finns många gång- och cykelvägar för dig som vill upptäcka Varberg med cykel, eller bara ta dig fram smidigt till jobbet.

Varbergs cykelnät

Det finns cirka 22 mil cykelvägar i Varbergs kommun och vi arbetar även för att fler besökare ska kunna ta del av våra unika natur- och kulturvärden från cykelsadeln. Cykelvägarna hittar du i Varbergskartan Länk till annan webbplats..

Kattegattleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Sveriges första nationella cykelled mellan Helsingborg och Göteborg, invigdes 2015. Leden går igenom kommunen och som cyklist kan du njuta av den fantastiska kusten. Vissa delsträckor i Varbergs kommun, bland annat längs gamla E6:an i söder, kommer att förbättras efterhand.

Monarkleden Länk till annan webbplats. är en historisk cykelled i Monarkgrundaren Birger Svenssons spår. Den 40 km långa leden går mellan Birger Svenssons fabrik i Varberg och hans semesterhus Agnbäck i Kungsäter genom en naturskön miljö, från böljande odlingslandskap till skog och sjöar. Cykelleden är ett initiativ av Gödestads och Kungsäter-Gunnarsjös hembygdsföreningar.

Det finns en sträcka för cykelaktivitet i Håstensområdet Pdf, 4.5 MB. - sträckan är cirka tre kilometer mellan Håstens fritidsområde- och Gamla kyrkbacken/Kyrkoruinen. Markeringar i asfalten visar hur du ska cykla och du kan starta var du vill längs sträckan!

Pumpa din cykel

För lite luft i däcken? Använd gärna någon av vår stationära luftpumpar som passar till flera olika ventiltyper. De fungerar fintför att pumpa cyklar, barnvagnar och rullstolar, alldeles gratis.

Karta över våra luftpumpar Länk till annan webbplats.

Vi har hyrcyklar

Under sommarhalvåret finns hyrcyklar utplacerade i Varberg som du enkelt hyr genom en app:

Cykeluthyrning Länk till annan webbplats..

Cykelplan

Varberg växer och vi strävar efter att öka tillgängligheten till staden för fler människor oavsett transportsätt. I framtiden kommer staden att anpassas än mer till dig som cyklar. Exempelvis genom att skapa sammanhängande säkra, effektiva och gröna cykelstråk, samt erbjuda en god service och cykelparkeringar nära attraktiva besöksmål. Redan idag kan det vara svårt att hitta bilparkering i innerstaden – då kan cykeln vara ett bra alternativ!

Planerade åtgärder i cykelplan 2021-2025

Synpunkter eller felanmälan?

Synpunkter

Vi tar gärna emot dina synpunkter. Du kanske har förslag på förbättringar, kritik eller kanske vill visa din uppskattning.

Felanmälan

Vi hänvisar till vår felanmälan för att kunna ta hand om ärendet så bra som möjligt.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

varbergdirekt@varberg.se

 

Öppettider
Måndag-onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-16.00

Självservice & blanketter