Sök

Cykelkampanjer

Varbergs kommun arbetar med beteendepåverkande insatser för att öka det hållbara resandet i kommunen. Arbetet leds från hamn- och gatuförvaltningen och syftar till att öka cyklingen och underlätta för dig som vill resa hållbart.

Cykelvänligast

Är din arbetsplats cykelvänlig? Genom att gå med i kampanjen Cykelvänligast så kan ni skapa bättre förutsättningar för era medarbetare att cykla till och från jobbet. Varbergs kommun är en partner till Cykelvänligast för att stötta arbetsplatser i kommunen att underlätta för sina medarbetare att cykla till och från jobbet.

Läs mer om Cykelvänligast och registrera din arbetsplats Länk till annan webbplats.

Cykelvänligast är en plattform för stöd, rådgivning och inspiration till arbetsplatser som vill göra det lätt för sina medarbetare att cykla till och från jobbet. Bakom satsningen står Cykelfrämjandet och Svenska cykelstäder i samarbete med 33 kommuner i Sverige, däribland Varbergs kommun. Alla arbetsplatser i Varbergs kommun är välkomna att anmäla sig och deltagandet är kostnadsfritt!

Därför ska ni bli en cykelvänlig arbetsplats
Fördelarna med att bli en cykelvänlig arbetsplats är många. Det innebär friskare medarbetare, lägre stressnivåer, stärkt miljöprofil och stark konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Många arbetsplatser vill göra det enklare för sina medarbetare att cykla till och från jobbet, men vet kanske inte hur de ska gå tillväga. Genom att gå med i Cykelvänligast får arbetsplatser tillgång till ett nätverk där de kan inspireras av varandra och få stöd i hur man kan göra.

Det finns mycket ett företag kan göra för att underlätta för sina cyklande medarbetare. Det kan handla om säkra cykelparkeringar, cykelpumpar och duschar, men också förmånscyklar, evenemang och engagerat ledarskap. När förutsättningarna för cykling är goda och det förstärks genom tydligt ledarskap, så skapas hälsosammare normer kring arbetspendling.

Deltagandet är kostnadsfritt och ni bestämmer själva er ambitionsnivå. Alla arbetsplatser är välkomna att delta, stora som små. Cykelvänligast värdesätter engagemang framförallt och erbjuder tre prisklasser: Cykelvänligast, Årets nykomling och Årets cykelidé.

Läs mer om Cykelvänligast och registrera din arbetsplats Länk till annan webbplats.

På egna ben

På egna ben är en utmaning för elever i årskurs 4–6 som handlar om att ta sig till skolan genom att cykla, gå eller åka kollektivt och skippa de ofta korta bilresorna. Utmaningen är uppbyggd som en spännande poängjakt där klassen engageras i att tävla om fina priser. Under de veckor som På egna ben pågår samlar eleverna samtidigt på sig mängder av värdefull kunskap genom övningar om miljö, hälsa och trafiksäkerhet. 

Här kan du läsa mer om På egna ben! Länk till annan webbplats.

Sista anmälaningsdatum till höstens omgång av kampanjen är den 26 augusti. Kampanjen pågår under höstveckorna 37-41. Välkomna att vara med då!

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

varbergdirekt@varberg.se

 

Öppettider
Måndag-onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-16.00

Självservice & blanketter