Sök

2022-02-09

Aktiv senior från och med den 9 februari

Den 9 februari tas de flesta av restriktionerna för minskad smittspridning av covid-19 bort. Detta innebär flera saker för Aktiv seniors verksamheter, bland annat följande:

Ordbild med texten Aktiv senior mot orange bakgrund.
  • Aktiviteter arrangerade av Frivilligverksamheten startar upp i olika omfattning. Vilka aktiviteter som startar och när de startar hittar du på sidan Aktiviteter Aktiv senior eller på anslag i anslutning till respektive mötesplats.
  • Föreläsningsserien Anslagstavlan blir återigen i form av fysiska träffar på Ljuspunkten. Nytt är dock att du som vill delta på distans kan göra det också, via vår digitala mötesplats Nätverket. Föreläsningarna går alltså att ta del av både fysiskt på plats och digitalt.
  • Surfcaféerna startar upp igen – med fysiska träffar på olika mötesplatser. Här kan du som är nyfiken på surfplattor, smarta mobiler och internet lära dig det grundläggande på olika teman. Första tillfället är på Ljuspunkten den 16 februari, resten av datumen hittar du på sidan Aktiviteter Aktiv senior.
  • Kafferepen fortsätter i digitalt format på den digitala mötesplatsen Nätverket - torsdagar kl. 14.30.

Vi är förstås mycket glada över att inte längre vara lika begränsade i vårt uppdrag att främja en aktiv fritid för seniorer i Varbergs kommun. Vi vill samtidigt påminna oss själva och alla i våra verksamheter om att vi behöver fortsätta att vara rädda om varandra och visa hänsyn. Vi behöver alla hjälpas åt med att stanna hemma vid minsta symtom och fortsätta med god handhygien.