Sök

Surfcaféer

Äldre händer vid läsplatta

Bild: mostphoto.com

På våra surfcaféer kan du lära dig om ny teknik som surfplattor och smarta telefoner. Surfcaféerna är ett enkelt, roligt och prestigelöst sätt att bekanta sig med nya medier.

Det finns många nya begrepp idag, som till exempel Instagram, bloggar, Ipad och Facebook. Men vad är nyttan med dem? Varför använder barnbarnen detta? Hur fungerar det? Surfcaféerna är ett sätt att introducera ny teknik för dig som kanske inte har så stor vana av datorer, surfplattor och smarta telefoner. Det är också ett sätt att hålla kontakten med familj, vänner och bekanta och att skapa nya kontakter. Här möts vi på ett lättsamt sätt och du får veta lite mer om nyttan för dig, inspireras och prova på ny teknik.

Digital vardag - Trygghet på nätet för alla

En föreläsning om digitala tjänster och digital säkerhet som är kopplad till ekonomin. Syftet med föreläsningen är att du ska få kunskaper kring Mobilt BankID och hur du kan använda det för att förenkla din vardag. Vi fokuserar även på bedrägerier och hur du skyddar dig mot detta.

Träslövsläge bibliotek - måndag 30 januari kl.14.00 - 15.30

Veddige bibliotek - onsdag 8 februari kl.14.00 - 15.30

Tvååker bibliotek - måndag 13 mars kl.14.00 -15.30

Se mer information Digital Vardag—Trygghet på nätet för alla

Digitalt surfcafé

Korta instruktionsfilmer för dig som vill lära dig om smarta telefoner och surfplattor på grundläggande nivå. Alla filmerna finns samlade på sidan Digitalt surfcafé på distans för nybörjare.

ikon

Kontakta oss

Koordinator

Lena Naenfeldt

lena.naenfeldt@varberg.se

 

Varberg Direkt

0340 - 88 000

Självservice & blanketter