Sök

Kultur- och fritidsstipendier

Varbergs kommun delar årligen ut kultur- och fritidsstipendier. Det utdelas också hedersplakett till person som utövat eller främjat kultur- eller fritidsverksamhet med anknytning till kommunen samt ett jämställdhetspris som ska främja jämställdhetsarbetet i Varberg. 

Vem kan söka stipendium?

Förslag till stipendiat kan göras av enskilda eller av sammanslutningar. Kultur- och fritidsnämnden kan själva föreslå mottagare av stipendium. Stipendiaten bör ha sin huvudsakliga verksamhet i Varbergs kommun.

Vem kan få kommunens hedersplakett?

Hedersplaketten utdelas till person som på ett berömvärt sätt utövat eller främjat kultur- eller fritidsverksamhet med anknytning till Varbergs kommun.

När söker man?

Sista dag för ansökan är den 21 mars.  Ansökan görs digitalt, via e-tjänst:

Ansökan/nominering stipendier och hedersplakett inom idrott och fritid

Ansökan/nominering stipendier och hedersplakett inom kultur

När sker utdelningen?

Utmärkelserna delas ut på nationaldagen den 6 juni varje år i samband med firandet av nationaldagen i Societetsparken, Varberg. Utmärkelserna består dels av ett penningstipendium, dels av en hedersplakett.

Tidigare års stipendiater och mottagare av hedersplakett

Här kan du se vilka som tidigare har fått stipendium och hedersplakett:

Varbergs kommuns jämställdhetspris

Varbergs kommun har även ett jämställdhetspris, som ska främja jämställdhetsarbetet i Varberg. Läs mer och nominera till priset.

Varbergs kommuns hållbarhetspris

Varbergs kommun har ett hållbarhetspris som ska främja engagemang och initiativ för hållbar utveckling i Varberg. Vet du någon som passar in på detta? Läs mer och nominera till priset.

ikon

Kontakta oss

Verksamhetsutvecklare

Självservice & blanketter