Sök

Hundrastgårdar och hundbad

Hund som badar

Som hundägare är du viktig för att skapa trygghet eftersom du vistas mycket ute under promenader med din hund. För allas trevnad är det viktigt att du följer de regler som gäller. Här finns även tips om hundrastgårdar och vårt hundbad.

Vad gäller för hundar i kommunen?

Du som hundägare har alltid ansvaret för din hund när du vistas på allmän plats. Ditt ansvar regleras i de allmänna lokala ordningsföreskrifterna Pdf, 8.4 MB. (Pdf, 8.4 MB) för Varbergs kommun i paragraferna 17-19.

I broschyren Vovve i Varberg har vi samlat de regler som gäller för dig som är hundägare:

Vovve i Varberg - till dig som är hundägare Pdf, 326.3 kB. (Pdf, 326.3 kB)

Koppeltvång

Din hund ska vara kopplad på begravningsplatser, kyrkotomter, lekplatser och lekytor samt motionsspår.

Tikar ska under tiden de löper alltid hållas kopplade, dock inte inom inhängade områden. Tänk på att hundar ska hållas kopplade på offentliga platser med hänsyn till andra invånare.

Hundförbud vissa platser och tider

Det inte tillåtet för hundar att vistas på våra 28 kommunala badplatser under perioden den 1 maj – 31 augusti, men kusten är lång och mellan våra kommunala badplatser finns gott om ställen även för hundar att svalka av sig.

Hundar är inte heller tillåtna på Varbergs torg när torghandel pågår.

Vi har även annan nyttig info till dig som hundägare Länk till annan webbplats.. ​

På alla kommunala badplatser finns en informationsskylt med samlad information om vad som gäller på kommunens badplatser, däribland hundförbudet under sommarmånaderna. För att det ska vara trevligt och inbjudande att besöka badplatserna använder vi oss av dessa upplysningsskyltar.

Ta hand om bajset

Hundbajs ska alltid plockas upp och slängas i en papperskorg. Det är inte tillåtet för hundar att göra sina behov i rabatter och planteringar.

Hundbad

Välkommen att ta med och bada med din hund vid Getteröns 3:e vik, där du hittar både sandstrand och klippor. Det finns också fina strövområden i anslutning till stranden.

Utanför toaletten finns en slang om du vill duscha av din hund. På övriga kommunala stränder är hundar inte tillåtna under perioden 1 maj – 31 augusti. ​

Hundrastplatser

Det finns två hundrastgårdar Länk till annan webbplats. i Varberg; en i norr på grönområdet mellan Göteborgsvägen och Bergsgatan och en i söder på grönområdet i Breared.

De två platserna har olika karaktärer och kan erbjuda olika upplevelser. Hundrastgården i norra delen av stan är mindre och centralt belägen. Den är lättillgänglig och erbjuder enklare lekredskap för att inspirera till aktivitet.

I Breared är hundrastgården utformad som ett naturområde för hundar, där hundar har möjlighet att springa fritt över den varierade terrängen. Breareds grönområde används som fårhage, men i den inhägnade delen är hundar välkomna att vistas lösa året om. På plats finns soffor, skyltar och papperskorgar.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

varbergdirekt@varberg.se

 

Öppettider
Måndag-onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-16.00

Självservice & blanketter