Sök

Naturområden

Vi måste alla vara varsamma mot naturen och visa hänsyn mot både människor och djur, naturen i Varbergs kommun är till för oss alla. På denna sida får du tips på populära besöksmål samt olika aktiviteter som erbjuds inom naturområdet.

Populära besöksmål

Två populära besöksmål i Varbergs kommun är Getteröns fågelreservat och Åkulla bokskogar. Getteröns fågelreservat är en av Sveriges fågelrikaste och arttätaste fågellokaler och tillsammans med Naturum Getterön är det ett populärt besöksmål i Varberg. Information om Getterön och andra fågellokaler finns i Länsstyrelsens folder Fågellokaler i Halland Pdf, 381.9 kB. och i Varbergs Ornitologiska förenings skrift Fågellokaler i Varbergs kommun Pdf, 9.8 MB.

Åkulla bokskogar är ett femtio kvadratkilometer stort bokskogsområde i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Här finns det mesta: vandringsleder, badplatser, skidspår, kaféer, restauranger och boende. Ett paradis för dig som vill njuta av natur och friluftsliv.

Mer information om våra naturområden finns att läsa hos Länsstyrelsen Halland Länk till annan webbplats.

Upplev naturen

I foldern Upplev naturen Pdf, 2.8 MB. har vi samlat aktiviteter där representanter från olika lokala föreningar guidar dig runt i Varbergs kommuns vackra natur. Från mars till oktober kan du följa med på utflykter och lära dig mer om bland annat fåglar, svampar, blommor, stenar och historia. Aktiviteterna är oftast gratis och öppna för alla. Klä dig efter väder, packa en ryggsäck med fika och följ med ut i naturen!

Foldern finns bland annat på Komedianten och hos Varberg direkt. Foldern är framtagen och utgiven genom ett samarbete mellan Varbergs kommun, Studiefrämjandet Halland Länk till annan webbplats., Naturum Getterön Länk till annan webbplats. samt lokala föreningar med anknytning till natur och miljö.

ikon

Kontakta oss

Kommunekolog

Varberg direkt: 0340 - 880 00

varbergdirekt@varberg.se

Självservice & blanketter