Sök

Bassäng med trampolin och svikt.

Foto: Hidvi group

Badet på Pingvinen - Varbergs is- och simarena

Den 4 september öppnade Pingvinen, en helt ny mötesplats för motion, hälsa och lek i Varberg. Anläggningen är kommunens största investering hittills och är byggd för att möta framtidens behov i ett Varberg som växer.

Pingvinen ligger på Håstens fritidsområde. Här finns bad, ishall, gym och café under samma tak. I det nya badet finns en 50-metersbassäng med läktare, två multibassänger med höj- och sänkbar botten samt ett aktivitetsbad med vattenlek och rutschkanor. Här finns ett café som kan besökas både ifrån entréhallen och inne från badet. Varbergs ishall har byggts ihop med badet och är nu en del av Pingvinen. I det utbyggda gymmet finns plats för både gruppträning och enskild träning.

Vill du kika på anläggningen innan ditt besök? Här finns en 360-rundtur av badet. Länk till annan webbplats.

Informationsfilm om badet på Pingvinen

I samband med att badet testkördes passade vi på att spela in en liten film om Pingvinen för alla er som är nyfikna. Vad ser du mest fram emot? Filmen finns också i en syntolkad version.


Öppnade 4 september

Lördag den 4 september slog vi äntligen upp portarna till Pingvinen, Varbergs is- och simarena.

Pingvinen kommer, precis som kommunens övriga badanläggningar, att drivas av Medley AB på uppdrag av Varbergs kommun. Med anledning av pandemin var det ingen traditionell invigning.

För att undvika trängsel firar Medley istället öppnandet med två prova på-veckor då besökarna kan testa delar av Medleys utbud kostnadsfritt. Det blir också aktiviteter och happenings för de yngre besökarna. Under denna period betalar besökarna enbart entré till badet.

Läs mer om aktiviteter, erbjudanden, öppettider och priser på medley.se/pingvinen Länk till annan webbplats.

Besök gärna Pingvinens byggprojektsida för mer information om anläggningen.

ikon

Kontakta oss

Självservice & blanketter