Sök

Bassäng med trampolin och svikt.

Foto: Hidvi group

Badet på Pingvinen - Varbergs is- och simarena

Pingvinen är Varbergs nya is- och simarena. Bad, ishall, gym och café - allt under samma tak. En ny mötesplats för motion, hälsa och lek på Håstens fritidsområde.

Ett nytt bad

Den nya simarenan är byggd för framtiden och ska kunna ta emot 350 000 besökare om året. I ett växande Varberg blir efterfrågan på en modern anläggning naturlig, både vad det gäller aktiviteter, kapacitet och kvalitet. Samt att badorten Varberg kan erbjuda olika typer av attraktiva bad året runt.

Aktivitetsbad

I aktivitetsbadet finns något för alla. Allt från vattenlek för de allra yngsta till fartfyllda vattenrutschkanor för dig som har barnasinnet kvar. Här hittas också torrbastu, varmpool och bubbelbädd för dig som vill ta det lite lugnt.

50-metersbassäng

En 50-metersbassängen skapar goda förutsättningar för både träning, motion och tävling. Den är delbar och kan därmed ställas om till 25 meter.

Bassängens djup går från 1,20 meter till 3,80 meter. Vid delning av bassängen kan den grundare 25-metersdelen delas ytterligare en gång vilket ger tre undervisningsbassänger. Här håller vattnet 28°C.

I änden av 50-metersbassängens djupa del finns en trampolin på tre meter och en sviktbräda på en meter. På plan 2 finns en läktare med plats för ca 300 personer.

I anslutning till 50-metersbassängen finns också sekretariat. Det i kombination med läktaren gör att bassängen lämpar sig väl för tävlingar.

Multibassänger

I anläggningen finns två multibassänger som är något varmare än de övriga bassängerna i anläggningen. Multibassängerna passar för exempelvis rehabträning, vattengympa, babysim och simundervisning.

Multibassängerna har höj- och sänkbar botten så att djupet kan anpassas efter behov. Den mindre multibassängen är 10 x 7 meter och håller 34°C. Den lite större är 16,7 m x 8 och håller 31°C. En av bassängerna kan insynskyddas och mörkläggas vid behov.

Mellan lektioner och föreningsbokningar kommer multibassängerna att vara öppna för allmänheten.

I anslutning till multibassängerna ligger gruppomklädningsrum och flexomklädningsrum.

Större gym

I Håstens simhall fanns ett gym. I samband med att simhallen revs byggdes nya gymlokaler på plan 2 i den intilliggande ishallen. I den nya anläggningen har gymlokalerna utökats med utrymmen även på plan 2 i badet.

Café

I anläggningen finns ett café med utsikt mot skogsområdet och Hälsans stig. Caféet kan besökas både från entréhallen och inne från badet.

Ishall med ny entré

Ishallen stod klar 2013. Nu är den en del av den nya anläggningen och har en ny entré som är gemensam för både ishallen, badet, gymmet och caféet.

Medley sköter driften

Pingvinen drivs, precis som kommunens övriga badanläggningar, av Medley AB på uppdrag av Varbergs kommun. Läs mer om aktiviteter, öppettider och priser på medley.se/pingvinen Länk till annan webbplats.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter