varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Öppetthållande under coronapandemin

I sina rekommendationer rörande covid-19 poängterar Folkhälsomyndigheten att motion är bra för hälsan och uppmanar människor att fortsätta träna och motionera, men på ett säkert sätt. De säger vidare att simanläggningar kan hålla fortsatt öppet under förutsättning att de följer myndighetens rekommendationer. Därför kommer vi bland annat att anpassa våra öppettider och begränsa antalet besökare som får vistas på Simstadion samtidigt.

Olika grupper samsas om tiderna

Under sommarmånaderna brukar Simstadion besökas flitigt av allmänheten både för lek och motionssim. Därutöver nyttjas anläggningen för både simskola, grundskolans idrottslektioner och simtester samt för föreningarnas träning. För att minska risken för trängsel kommer öppettiderna att fördelas så att enbart en målgrupp nyttjar anläggningen åt gången.

Det innebär att anläggningen kommer att vara öppen för allmänheten större delen av dagen lördagar och söndagar samt för motionssim under vardagsmorgnarna. Under resterade tider kommer skolan, simskolan och föreningslivet att nyttja anläggningen.

Från och med den 29 juni kommer dock anläggningen att nyttjas av föreningar och allmänhet parallellt på prov tre eftermiddagar/kvällar i veckan. Detta sedan vi höjt maxgränsen till 100 besökare åt gången och föreningarna inte är fler än 50 personer.

Här har vi samlat frågor och svar om hur vi håller öppet Simstadion sommaren 2020.

ikon

Kontakta oss

Simstadion

Strandgatan 23

0340-88083

hastenssimhall@varberg.se

Enhetschef

Olof Johansson

070-532 90 10

olof.johansson@varberg.se

Självservice & blanketter