Sök

Simhallar, badhus

Hopptorn och trampolin vid bassäng.

Foto. Hidvi Group

I Varberg finns tre bad- och simanläggningar: Pingvinen - Varbergs is- och simarena, Veddige simhall och utomhusbadet Simstadion.

Medley driver verksamheten i badanläggningarna

Medley AB driver badanläggningarna i Varbergs kommun.

Läs mer om badanläggningarna och öppettider på Medleys hemsida Länk till annan webbplats..

Pingvinen - Varbergs is- och simarena

Pingvinen - Varbergs is- och simarena invigdes september 2021. Bad, ishall, gym och café - allt under samma tak.

Här finns aktivitetsbad med vattenrutschkanor, torrbastu, varmpool och bubbelbädd. 50-metersbassängen är till för både träning, motion och tävling. I anläggningen finns även två multibassänger som är något varmare än de övriga bassängerna (31°C respektive 34°C). Multibassängerna passar för exempelvis rehabträning, vattengympa, babysim och simundervisning.

Veddige simhall

Simhallen ligger i anslutning till Vidhögehallen, centralt i Veddige. Just nu är simhallen stängd i väntan på renovering.

Läs mer om den planerade renoveringen av Veddige simhall.

Simstadion

Simstadion ligger intill Varbergs fästning och är ett anrikt och populärt utomhusbad. Bassängerna är fyllda med uppvärmt havsvatten från det salta Kattegatt.

Badet är anlagt i en del av det gamla stenbrottet vid Rantzauklippan alldeles vid havet. Runt bassängerna höjer sig gradänger, sittplatser i trappstegsform, skapade av stenblock.

Simstadion anlades redan på 30-talet och här hölls bland annat SM-simningar 1961. 2003 upptogs Simstadion i Varberg på Riksidrottsförbundets lista över Idrottshistoriska platser i Varberg.

Simskola

Medley AB bedriver, på uppdrag av kommunen, kommunal simskola i Varberg.

Läs mer om kurser och priser på Medleys hemsida Länk till annan webbplats..

ikon

Kontakta oss

Medley

Självservice & blanketter