Sök

Tillgänglighet vid våra stränder

Barnens badstrand och femte vik på Getterön är badplatser med brygga och ramp ned i vattnet, vilket ökar tillgängligheten till strand och hav för dig med exempelvis rullstol, rullator eller barnvagn. Det finns även ett antal andra bryggor runtom i kommunen.

Handikappsanpassning vid Barnens badstrand.

Barnens badstrand. Foto: Hidvi

Barnens brygga

Badplatsen vid Barnens badstrand är anpassad för att vara tillgänglig och är centralt belägen i Varberg. Här finns ett trädäck och ramp ut i vattnet längs med piren norr om Kallbadhuset. Badrullstolar finns att låna på hamnkontoret i gästhamnen under juni, juli och augusti när hamnvärdarna finns på plats.

Getteröns femte vik

Ett tillgänglighetsbad med brygga och ramp ned i vattnet finns på femte vik på Getterön. Det finns även toaletter, omklädningsrum, dusch och möjlighet att låna badrullstolar på plats under vissa tider. Här finns också en ny lekplats utformad så att alla ska kunna vara med och leka och en spång som underlättar att ta sig fram mellan lekplats och brygga.


Bryggor och stegar

Flera av våra kommunala badplatser är utrustade med stegar vilka normalt ligger i under badsäsongen, från 15 maj - 15 september. Därefter tas de upp eftersom de slits och går sönder när de utsätts för vinterns vågor och vind.

Exempel på platser som är utrustade med bryggor utmed kustlinjen: Träslövsläge, Vikhyddan, Ankaret, Goda Hopp, Skarpe Nord, 1:a vik, 4:e vik vid campingen på Getterön, 5:e vik på Getterön, Bua Krogsta Strand och Kärradal Norra. Varbergs kommun har bryggor vid sjön Oklången i Kungsäter, sjön Mäsen i Karl-Gustav och Skällingesjön i Skällinge.

Vinterbad

För dig som gillar vårdopp, bada sent på säsongen eller att vinterbada, har vi några platser där stege ligger i året om:

  • Kåsa
  • Herrarnas nakenbad, Goda Hopp
  • Damernas nakenbad, Skarpe Nord
  • Fästningsbadet (rekommenderas av SLS)
  • 2:a vik Getterön
  • Piren Träslövsläge

Varför tar vi upp stegarna?

Vädret innebär en belastning på såväl stege som infästning i betongkonstruktionen, vilket är kostsamt att reparera. Eftersom vi behöver ha tillsyn på alla stegar, måste resurserna läggas under sommartid när flest personer badar. En del platser är dessutom olämpliga för vinterbad på grund av strömmar. Vid sådana utsatta platser kan vi inte uppmana till bad vintertid.

ikon

Kontakta oss

Varberg Direkt

0340-880 00

varbergdirekt@varberg.se


Öppettider
Måndag-onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-16.00

Självservice & blanketter